İçki yasağının ardından büfelerin kapatılması sonucunda içecek su dahi bulamadıklarını belirten tatilciler, sıkıntılarını dile getiriyor. Büfelerin civarındaki tuvaletlerin dahi pislik içerisinde olduğunu belirten vatandaşlar, bazı ziyaretçilerin tuvalet ihtiyacını ormanlık alanda karşıladığını, pis kokuların yayıldığını iddia etti.

"ÇARESİZ KALDIK"

Milli Park'a Aydın’dan geldiğini söyleyen Altay Birol Eren, "Kendi kendimizi baltalıyoruz. Hiç kimsenin doğru dürüst haberi yok mangal olmadığından. Geçmiş senelerden alışkanlığımız olduğu için etimizi getirmiştik. Geçen yıllarda büfelerde pişirttiriyorduk, çaresiz kaldık. Çıkacağız, başka uygun bir yer arayacağız. İçecek su bile bulamıyoruz. Rezillik, tuvaletler bile kapalı. Tuvaleti için 500 metre yürümek zorunda kalmak istemiyorum" diyerek şikayetini dile getirdi.

"YABANCI MİSAFİRLER ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE"

İstanbul’dan Kuşadası’na tatile gelen Selçuk Kaleli, “Çocuklarımızla rezil bir duruma düştük. Her yıl Kuşadası’na geliyor, Milli Parkı ziyaret ediyorduk. Ancak bu yıl tam bir hayal kırıklığı yaşadık. Neden sezon sonu beklenmeden kapatıldı? İçki ruhsatı nedenmiş, öyle söyleniyor. Ancak çözüm yaz ortasında olmamalıydı. Turistler bile şaşkınlık içerisinde. Girenler terk ediyorlar. Biz de öyle yapacağız. Çok yazık. Biz turizmde böyle mi ilerleyeceğiz?" diye konuştu.

"DENİZDE CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"

Çocuklarıyla birlikte Milli Park'a denize girmek için geldiklerini söyleyen Sami Ergene, "İçmeler Koyu'na her yıl 5-10 kez gelirdik. Kumu ile denize girilebilecek en güzel noktaydı. Orası da kapalı, hiç bir yerde vatandaşın güvenliği düşünülmemiş. Geçtiğimiz yıl büfeleri işleten ARYA şirketi, büfelerinde cazip fiyatlarla vatandaşa hizmet veriyordu. Denizde de can güvenliğimiz yok. Geçen yıl denize girebilecek mesafelere dubalarla ip çekilmişti, bizler ve çocuklarımız gönül rahatlığı ile denize girebiliyorduk. Geçtiğimiz yıllar Cankuran hizmeti vardı, o da yok. Milli Parklar'ın sadece kapıda para kesmekten başka işleri kalmamış, vatandaşın güvenliğini düşünen yok" dedi.

"KEYFİ VE HUKUKA AYKIRI OLARAK ENGELLENDİK"

2014 yılından beri büfeleri işleten ARYA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Turhan, "Bu konuda yanlış spekülasyonlar yapılıyor. Biz buraları 2014 yılından beri işletiyoruz. Bu yıl daha önce alkol satışı için aldığımız ruhsatlarda Milli Parklar Müdürlüğü'nün iznini almadığımız gerekçesiyle yasaklamaya çalıştılar. Oysa zaten ihale şartnamesinde 'içkili kır lokantası' ibaresi var. Zaman zaman içki satılmaması için baskı yaptılar, tutanak tutmuşlar, alkol dağıtımı için gelen toptancı araçlarına giriş izni vermemişlerdi. Milli Park'ta bulunan ve ihale şartnamesinde ve sözleşmede 'kır gazinosu' olarak nitelendirilen işletmelerde alkollü içki satışı, ilgili mevzuata uygun ve TAPDK'dan alınmış içki satış ruhsatlarına dayalı olarak yapılmakta olup bu konuda idarenin uyguladığı yasak ve engellemeler bütünüyle keyfi ve hukuka aykırıdır" diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ"

Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “TAPDK’dan alınan belgeler var. Hiç bir evrak eksiğimiz yok, 4 senedir orada kiracıyız, bu belgeler olmasaydı bu satışları yapamazdık. 4 yıldır neden bu uygulanmadı? Bunun altında bir art niyet var, buradan yüzlerce insan ekmek yiyordu. Üzüntümüz bu yerlerden biz zarar etsek de vatandaşımızın memnuniyetiydi. Burası Kuşadası’nın bir değeri, biz ona sahip çıkmaya çalıştık, hiçbir olumsuzluk yaşanmasına izin vermedik. Ama hep önümüze taş kondu."