Efeler-İncirliova arasındaki jeotermal  sahalarının ihale yöntemiyle AK Parti tarafından özel şirketlere peşkeş çekildiğini iddia eden Çankır, ihalenin kamuya açık olmaması sebebiyle iptal başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

"ÇOCUKLARIMIZ HER GÜN ZEHİR SOLUYOR"

Çankır, "Şehrin göbeğine, tarım arazilerinin ortasına kurulmak istenen JES'ler havamızı, toprağımızı, suyumuzu mahvedecektir. Aydın Valiliği ve Bakanlık, yüzey ve yeraltı su kaynaklarında oluşturduğu kirlilik saptanana, bu kirliliğin toprak ve besin zincirleri, insan sağlığı üzerine etkileri incelenene kadar, Aydın'da yeni bir jeotermal santral ve kuyu açılmasına, arama ve işletme ruhsatı verilmesi işlemlerine son vermek zorundadır. Çünkü son 5 yılda JES'ler nedeniyle yaşadıklarımız ortadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na göre Aydın'da toprak kirliliği yapan en önemli 2. sebep jeotermal santraller. Yaz dönemi Türkiye'de havada en fazla SO2 kirliliği olan yer Aydın. Büyük Menderes, Türkiye'nin en kirli 3. nehri oldu. Çocuklarımız her gün zehir soluyor. Daha ne olmasını bekliyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"AKP'Lİ YETKİLİLERE SESLENİYORUM"

JES'lerin desteklenmesine tepki gösteren Çankır, "Türkiye'nin yüzde 67 jeotermal sahasına sahip Aydın'da, jeotermalin ısıtma-soğutmada ve doğayı koruyan teknolojiyle seracılıkta kullanılmasının önünü açacak bir ihale şartnamesi oluşturulmasının önünde hiçbir engel yoktur. Bu iki JES alanı Aydın halkınındır. Belediyelerimizin ve kamu kuruluşlarımızın dahil olabileceği bir ihale yapma imkanı varken hala doğayı katleden JES'leri desteklemek neyin nesidir?" diye sordu.

"BİR DAHA DÜŞÜNÜN"

Çankır, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu yanlıştan vazgeçin. Kafanızı kuma gömmeyin. Yarın Aydın'ın sokaklarında, köylerinde dolaşacak yüzünüz kalmayacak. Torunlarımıza bırakacağımız bir Aydın kalmayacak. Bu memleket bizim, hepimizin. Şapkanızı önünüze koyun, bir daha düşünün."