Bu yıl 15-22 Nisan arasından kutlanan Turizm Haftası etkinliklerinin bir ayağı Aydın’ın Yenipazar ilçesinde gerçekleşecek. Kültür Turizmi’nin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında 18 Nisan Perşembe günü Yenipazar’a yaklaşık 200-250 kişilik bir grup ziyaret gerçekleştirecek. Yörük Ali Efe Evi Müzesi bahçesinde yöresel yemeklerin tanıtımının ve ikramının yapılacağı etkinlikte ziyaretçi grup şehir turu da yapacak.

“EN İYİ ŞEKİLDE KARŞILAYACAĞIZ”

Yenipazar’ın ilk kez Turizm Haftası etkinlikleri içine dahil edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Belediye Başkan Mehmet Yüsran Erden, “Misafirlerimizi Yörük Ali Efe Evi Müzesi’nde en iyi şekilde karşılayacağız. Karaçakal Yörükleri Derneği burada Yörük çadırı kurulacak ve içini tefriş edecek. Kadın kooperatiflerimiz stant açacak. Halk oyunlarımız bir gösteri sergileyecek. Halk Eğitim Merkezinin el işi sanatlarından örnekler açılan stantta sergilenecek. Buradaki yerel ürünlerimiz de açılan stantlarda sergilenecek. Sonra keşkek, gözleme ve pide ikramında bulunulacak. Gelen grup daha sonra çamlık piknik alanını ardından da kültür merkezindeki kent arşivine ait eserlerin bulunduğu bölümü gezecekler. Grubun Yenipazar ziyareti Aşağı Dip Gölü ziyaretiyle son bulacak” dedi.

“REKABETÇİ OLMAK, KENTİ TANITMAKLA MÜMKÜN OLUR”

Yenipazar’ı tanıtmak için her türlü faaliyete hazır olduklarını dile getiren Erden, “İlçemizi ziyaret edenlerin sayısının artacağı, tanıtımın olacağı her türlü programın içinde olmaya hazırız. Rekabetçi olmak, kenti tanıtmakla mümkün olur. Yatırımcıyı, alıcıyı ve turisti çekmek için bu tür etkinliklere ihtiyaç var. Bu kapsamda seçimlerden önce bahsettiğimiz turizm master planını da bunun için devreye sokmaya çalışacağız. Yenipazar’a ait her köyün turizme konu olabilecek envanterini çıkaracağız” diye konuştu.