Aydın Valiliğinin koordinesinde 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Muş’tan gelen 50 öğrenci, okul idarecileriyle birlikte Balat Mahallesindeki Milet Antik Kenti'ni gezerek yerinde bilgi aldı. Muşlu öğrenciler daha sonra ilçenin en önemli turistik tesislerinden olan Venosa Otel’de öğle yemeğinde ağırlandı. Öğrenciler yemeğin ardından binlerce yıllık Apollon Tapınağı'nı gezdi. Öğrenciler için daha sonra Altınkum’da özel tekne ile deniz turu gerçekleştirildi. Aydın’ın doğal ve tarihi yerlerini gezme fırsatı bulan öğrencilerden çoğu hayatlarında ilk defa deniz gördüğünü ifade etti.

"PROJEMİZ 15 MAYIS'TA BİTİYOR"

Aydın Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hakan Bacalıkaya, Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Aydın'a 11’inci öğrenci kafilesinin geldiğini belirterek, “Bugüne kadar 950 öğrenci Muş’tan, 250 öğrenci de Tunceli ilimizden olmak üzere toplam bin 200 öğrenciyi Aydın’da misafir ettik. Aydın’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezdirdik. Aydın Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in talimatları doğrultusunda hazırlanan gezi programını tamamladık. Projemiz 15 Mayıs’ta bitiyor” dedi.
  Didim Kaymakamı Mehmet Türköz de öğrencileri yalnız bırakmazken, 1 saatlik deniz turunun ardından öğrenciler Kuşadası ziyareti için ilçeden ayrıldı.