Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından ilçe stadındaki törene geçildi. Çelenk koyma töreni ve stattaki törende Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley ve eşi Hatice Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal ve eşi Emine İnal, Cumhuriyet Savcısı Osman Aslıyüksek, İlçe Baro Temsilcisi Sevgi Kulcu, Jandarma Komutanı Onur Özdemir, Emniyet Amiri Davut Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Mesut Büyükgümüş, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz, Şoförler Odası Başkanı Adnan Tuncer, Esnaf Kooperatifi Başkan Yardımcısı İbrahim İren ile daire amirleri yer alırken yoğun bir halk katılımı oldu.

“GÜN SİZİN, GELECEK SİZİN”

Kaymakam ve Belediye Başkanının çocukların ve halkın bayramını kutlaması, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Güneş, “Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bunu dünya çocuklarıyla paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Bugün de sizlere düşen görev hem Ata’mızın emanetlerine sahip olduğumuzu göstermek, hem de Ata’mızın aziz hatırasını en güzel şekilde yad etmek olmalıdır. Çağı yakalamış, büyük, güçlü, kalkınmış ve müreffeh bir Türkiye oluşturmak için el ele vererek hep birlikte çalışalım. Gün sizin gününüzdür, gelecek sizin geleceğinizdir” dedi.

YARIŞLAR HEYECANA SAHNE OLDU

Program ilçede bulunan ilk ve ortaokul öğrencilerinin okuduğu şiirler ve hazırladıkları gösterilerin sunumu ile devam etti. Etkinlikte bütün performanslar alkış alırken Atatürk İlkokulu tarafından hazırlanan, renkli şemsiyeler ve Türk bayrağı ile yapılan gösteri dikkat çekti. Karacasu Şehitleri Ortaokulu tarafından hazırlanan jimnastik gösterisinde de öğrenciler çeviklikleri ve yaptıkları çeşitli hareketlerle heyecanlı anlar yaşanmasını sağladı. Etkinlikte sandalye kapma, balon patlatma, yumurta taşıma, top taşıma oyunları büyük heyecana sahne oldu. Aileler çocuklardan fazla heyecanlanırken oyun alanını dolduran aileler çocuklarına tempo tuttu.

“HEPİNİZ BİR YILDIZSINIZ”

Törenin sonunda bu oyunlar ve bayrama özel düzenlenen voleybol, resim, şiir yarışmalarında ilk üçe girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmalarda ilk ikiye giren öğrenciler Karacasu Belediyesi tarafından altınla ödüllendirildi. Törenin ardından programı hazırlayan okul idarecileri, öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Kaymakam Ahmet Soley, “Gerçekten doyumsuz dakikalar yaşattınız. Hepinize gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Hepinizi bir yıldız olarak görüyorum” dedi.