TÜFAD Aydın Şubesi’nin 11’inci Olağan Genel Kurulu, 14 Haziran Perşembe günü yapılacak. Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek kongre saat 09.00’da başlayacak. Kongrenin ilk toplantısında yeterli çoğunluk sağlanmaması halinde ikinci toplantısı çoğunluk aranmaksızın 22 Haziran Cuma günü saat 09.00’da İncirliova-Efeler karayolu üzerindeki Lider Eğitim Kurumları Konferans Salonu’nda yapılacak. TÜFAD Aydın Şubesi’nin 11 yıldır başkanlığını yapan Tevfik Ata Tekin, kongre öncesinde başkan adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

"HAZİRAN SIKINTILI BİR AY" 

TÜFAD Aydın Şube Başkanı olarak 11 yıldır görev yaptığını ifade eden Tevfik Ata Tekin, “TÜFAD Aydın Şubesi olarak, 1996 yılında kurulan bir şubeyiz. Bu şubenin bu sene Haziran ayı içerisinde 11. Olağan Genel Kurulu yapılacak. Bu kurul için özellikle Haziran ayı, sıkıntılı bir ay. Bunun öncesinde Mayıs ayında yapılsaydı, Olağanüstü Genel Kurul olacaktı. Temmuz ayına sarksa, tüzük gereği sıkıntıları içerecekti. Mutlaka Haziran ayı içerisinde Olağan Genel Kurul'umuzu yapmak zorundaydık. Haziran ayı da Ramazan ayı. 14’ü arefe, 15’i ise bayram olacak. 22 Haziran'da seminerimiz var. 24’ünde seçim, 30’unda da üniversite sınavı var. Yönetim kuruluyla toplandık, bu konuyla ilgili tarih belirlemesi yaptık. İlk toplantıyı 14 Haziran olarak belirledik. Yeterli sayıya ulaşılamayacağı için, 22 Haziran günü seminer öncesinde genel kurulumuzu yapma konusuna karar verdik. Bu konuda da genel başkanın onayını alıp, bu tarihle ilgili de geçtiğimiz günlerde gazetelere, derneğimizin 11. Olağan Genel Kuruluyla ilgili duyurularımızı yapmış olduk. Bu duyuruların ardından buradan tekrar adaylığımı açıklıyorum” dedi.

"EN FAZLA SEMİNER DÜZENLEYEN ŞUBE OLDUK"

Aydın’da Türkiye genelinde en fazla seminer düzenleyen şube olduklarını hatırlatan Başkan Tevfik Ata Tekin, “TÜFAD Aydın Şube Başkanı ve yönetim kurulu olarak, derneğimizi getirdiğimiz noktalar, gerçekten azımsanmayacak yerlerdir. Burada derneğin ekonomik gücü, derneğin binası, yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte başarılarımız gerçekten güzel işlerdir. Aydın’a yakışır işlerdir. Sadece bununla kalmadık, Türkiye’de zorunlu bölgesel gelişim seminerleri dışında, en fazla seminer düzenleyen şube olduk. Bunun yanında geçtiğimiz süre içinde ‘Çocuğun ve topun olduğu her yerde TÜFAD olacaktır’ anlayışıyla, kendi Aydın’ımızın çocuklarını bölge karmalarına götürmek, oralarda yarıştırma ve onların önünü açma konusunda var gücümüzle çalıştık” ifadelerini kullandı.  

“TFF’Yİ YANLIŞ KARARINDAN DÖNDÜRDÜK”

Geçtiğimiz yıl TFF’nin 2. Lig ve 3. Lig kulüplerinin altyapısını Akademi Liglerinden kaldırması kararını gerekli çalışmalar sonrasında geri çektirdiklerini ifade eden Tekin, “Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile birlikte Aydın’daki yaş grupları karmalarında Aydınlı çocukların daha iyi yerlere gelmeleri konusunda çabalarımız oldu. Bunlar gerçekten önemli çalışmalarımızdı. Tevfik Ata Tekin olarak hepinizin bildiği üzere 2017-18 Sezonunda Akademi Ligleri, sadece Süper Lig ve 1. Lig olarak düzenlenmişti.  Bu düzenleme sonrasında sadece Aydın için 20 antrenör arkadaşımızın işsiz kalması gündemdeydi. Aydın’da Aydınspor 1923 ve Nazilli Belediyespor’a baktığımı zaman 250 tane çocuğun da sadece yılda 6-7 tane müsabakayla sezonu tamamlaması gündemdeydi. Kulüpler Birliği yönetici sıfatını kazanarak, gerekli başvurularımızı, sunumlarımızı ve gerekçelerimizi ortaya koyduktan sonraki süreçte, TFF de gerekli geri adımı attı ve yanlıştan dönüldü. 3. Lig ve 2. Lig kulüplerine, Akademi Ligi serbestisi getirdi. Çok somut bir şekilde bu Aydın’da 20 antrenöre istihdam ortamı yarattı ve Aydın’daki 250 tane çocuğun yılda 30 tane müsabaka oynamasını gündeme getirdi. Türkiye geneline vuracak olursak, gerçekten azımsanmayacak rakamlardı. Bunları yaparken de gerçekten bir Aydın ve futbol sevdalısı olarak yaptık. Bunlara tekrardan bundan sonra da devam edeceğiz. Burada derneğin diğer bir görevi istihdamı artırmak. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Eğitim Kurulu olarak üyelerimizin istihdam ortamını artırabilmek adına, ‘Yaşam Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ ile TÜFAD arasında protokol imzalayarak ve buna TFF’yi de ekleyerek, burada TFF nezdinde Halk Eğitim Merkezleri’nde çalışacak olan antrenörlere kurslar planlandı. Bunun da iki aşamalı Aydın ayağını gerçekleştirdik. Burada bu seminerlere katılan 120 arkadaş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarla gerek çocuklarımıza futbol eğitim öğretimi, gerekse kendilerine yönelik, sigortalık ve ekonomik olarak katkı sağladı. Dernek olarak bunları da sağlamış olduk. Burada yeni yerimizde, tüm üyelerimizin problemlerini sıkıntılarını geçmişte olduğu gibi çözdük ve bundan sonra da çözmeye devam edeceğiz. Gerçekten Aydın TÜFAD, işleri düzgün, yolunda giden yapısı, mevcut Türkiye’deki örnek şubelerden bir tanesi. Bu anlayışı seçildiğimiz takdirde yine devam ettireceğimizi düşünüyorum. Bunun için tekrar aday oldum” şeklinde konuştu.

“EĞİTİMSİZ ANTRENÖR KALMAYACAK”

Tekin, son olarak antrenörlerin eğitimi konusunda yoğun bir çaba göstereceklerini söyleyerek, “Eğitim-öğretim süreçlerine ağırlık vermek istiyoruz. Türkiye dünya futbolunu yakalamak zorunda. Çağın futbolunu yakalamak için de öncelikle eğiticilerin eğitimi son derece önemli. Antrenörlerimizin çağın futbolunu oynatabilecek, bilgi, birikim, donanıma ulaşabilmesi bizim bu konuda sıkıntıları aşmamız adına bence en önemli adım. Türkiye’deki futbol sorunlarını dile getiriyoruz. Bence bu sorunların en önemli ayağı eğiticilerin eğitim ayağıdır. Burada biz kendi evimizin önünü temizlemek durumundayız. Daha sonra da yönetimsel sorunları, diğer sorunları konuşabilelim. Bu konular son derece önemli. Bazı şubeler, dernekler 20 liralık birer tane penye tişört dağıtıyorlar. Ama biz bu seminerde belki rakam olarak o penyelerden çok çok fazla rakamı olan Prof. Dr. Niyazi Eniseler’in daha yeni yayına çıkan ‘Sınırlı alan oyunları’ kitabını hediye edeceğiz. Belki bu çoğu arkadaşımız açısından cazip gelmeyecek ama bizim için önceliğimiz eğitim. Geçen senelerde de olduğu gibi antrenör eğitimlerimize bundan sonra da devam edeceğiz. Eğitimsiz antrenör kalmayacak. Sadece teorik değil, saha uygulama eğitimlerimizi de devam ettireceğiz” dedi.