Pirlibey Mahalle meydanında mahalle halkının da katılımıyla gerçekleştirilen temel atma törenine Özlem Çerçioğlu’nun yanı sıra İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Millet İttifakı Nazilli Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan, CHP İl Başkanı Ali Çankır, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, muhtarlar, belediye meclis adayları ve çok sayıda mahalleli katıldı. 
  Vatandaşların yoğun ligi ve alkışlarıyla temel atma alanına giren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşları selamladı. Törende konuşan Özlem Çerçioğlu temeli atılan proje hakkında bilgi verdi ve rakibi Mustafa Savaş’ı eleştirdi. Çerçioğlu, “Bizim petekler hizmetle dolu. Ben onlara bal yapmayan arı diyorum. Biz geldiğimiz yere bereket, huzur, hizmet getiririz” dedi.

“TURİST ÖMER NEDEN YAPTIRMADIN KARDEŞİM”

Pirlibey’in uzun zamandır bu projeyi beklediğini ifade eden Başkan Özlem Çerçioğlu, “Bunları yapmak bana kısmetmiş. 2014 yılında ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda dedim ki 493 tane köy var. Birçok muhtarımız çeşmelerinden su akmadığını dert yakınıyordu. İl Özel İdaresi döneminde, inanın 60 tane köyün suyu yoktu.  İl Özel İdare Merkezi hükümetteydi, benim karşımdaki aday Mustafa Savaş kısaca  ‘Turist Ömer’ diyoruz biz, neden yaptırmadın kardeşim. Elini kolunu tutan mı vardı. İnsanları susuz bıraktın. Bunlar beceremediler, çeşmeden su bile akıtamadılar. Ben geldim de bu köylerin suyu, yolu oldu. Sen köylere gitmediğin için bunları bilmezsin. Bizim petekler hizmetle dolu. Ben onlara bal yapmayan arı diyorum. Biz geldiğimiz yere bereket, huzur, hizmet getiririz. Şimdi arkamdan dedikodu yapıyorlarmış, 'bu hizmet karşılığında hepinizden para alacaklarmış' diye. Vallahi billahi yalan söylüyorlar” dedi. 
Mustafa Savaş’ın 'neden sosyal belediyecilik yapıyorsun' söylemlerine de cevap veren Çerçioğlu, “Çünkü onlar halktan kopuk olduğu için halkın ne durumda olduğunu bilmiyorlar. Sosyal belediyecilik yapacağım, önümüzdeki dönemde de yapmaya devam edeceğim. Ben olduğum sürece kimse aç yatağa girmez, hiç bir vatandaşımız namerde muhtaç etmeyeceğiz. Her şey ithal. Üretmeyen toplum olduk. Bizim en büyük projemiz tarıma. Girdi maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz. Ege Eti, Ege Yem, Ege Süt kurduk. Vatandaşın ne ihtiyacı varsa biz onu yapıyoruz. Bunlar söz veriyorlar, yapmıyorlar. Otoban, bölge Hastanesi nerede ?” şeklinde konuştu.

"BU İNSANLARA YAZIK DEĞİL Mİ?"

 Pirlibey Mahallesinde vahşi çöp depolama alanı olduğunun altını çizen Çerçioğlu, Nazilli Belediyesinin suç işlediğini söyledi. Çerçioğlu, “Nazilli Belediyesi çöpleri vahşi depolama yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Katı Atık Bertaraf Tesisine getirmesi gerekir. Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü uyarıyorum. Mahalleliden gelen şikayet üzerine belki 10 kere yazdım. Bu insanlara yazık değil mi? Gelin şuraya bakın. Pirlibey'in çöpünü bizim araziye dökemiyor, gelip burada vahşi depolama yapıyor. Böyle şey olmaz. Hani çevreyi kirletmeyecektik? Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger’e sesleniyorum. Bu işle ilgilenin. Kanun varsa herkes kanuna uysun. Yoksa biz de bilelim. Ona buna ayrımcılık yapılıyorsa o başka bir şey. Şimdilik bu kadar söylüyorum. Yarından sonra da fotoğraflarını dağıtırım Aydın'da. Bütün Türkiye görür. Burada vahşi depolama yapılmamalı Aydın'a getirilmeli. Bu çevreyi geleceğe bırakabilmeliyiz" ifadelerini kullandı.
  Çerçioğlu konuşmasının sonunda kendisi ve Millet İttifakı Nazilli Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan için seçimlerde mahalleliden destek istedi.

Haber Videosu