Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Türkçe Öğretmenliği öğrencilerinin bir kısmı kurabiye satarak, diğer bir kısmi zeytin yevmiyesinde çalışarak kazandıkları parayla engelli sandalyesi alıp Sinan'ı mutlu etti.

ANNE KUCAĞINDA OKULA GİDİYORDU

Akçaköy Mahallesinde yaşayan Mehmet-Kübra Yılmaz çiftinin oğulları Sinan Yılmaz, üç aylıkken geçirdiği havale sonucu engelli oldu. Akçaköy İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi olan Yılmaz'ı annesi Kübra Yılmaz evden okuluna bir kilometre boyunca yürüyerek kucağında götürüyor.

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Yılmaz'ın okuma azmini öğrenen Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, ADÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Hatice Altunkaya ile birlikte sosyal sorumluluk projesi başlattı. ADÜ Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nden 20 öğrencinin destek verdiği projede üniversiteli gençlerin bir bölümü Aymelek Derneği binasının mutfağında yaptıkları kurabiyeleri satarken diğer öğrenciler zeytin yevmiyesine gitti. Üniversiteli öğrenciler, bir ay sonunda elde ettikleri gelirle doğuştan engelli Sinan'a tekerlekli sandalye aldı.

MUTLULUĞA ORTAK OLDULAR

Aymelek Derneği yönetimi ile birlikte üniversiteli gençler, Akçaköy Mahallesinde ziyaret ettikleri engelli Sinan'a tekerlekli sandalyeyi hediye etti. ADÜ öğrencileri sayesinde tekerlekli sandalyeye kavuşan Sinan ve ailesi büyük mutluluk yaşadı. El emekleriyle elde ettikleri gelirin güzel işlerde harcanılmasının mutluluk ve onur verici olduğunu dile getiren ADÜ'lü öğrenciler, "Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Sinan'ın hikayesini duyduğumuzda kesinlikle bir şeyler yapmalıyız diye düşündük. Bazı arkadaşlarımız elleriyle yaptığı kurabiyeleri satıp para kazandı. Bazı arkadaşlarımız da zeytin yevmiyesine giderek para kazandı. Kazandığımız bu paralarla Sinan'a tekerlekli sandalye aldık" diye konuştu. Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş ise ADÜ'lü öğrencilerle gurur duyduklarını ifade etti.