Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği organize edilen 'Aydın Sana Kanım Feda' öğretmen bilgilendirme semineri, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminere, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, çok sayıda öğretmen, sağlık çalışanı ve öğrenci katıldı.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Toplumda kan bağışı bilincinin oluşturulması adına bu tür organizasyonlara üniversite olarak ev sahipliği yapmanın onur verici olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Kan bağışlamak hayat vermektir. Kızılay ile iş birliği içinde yürüttüğümüz çalışmalarla, öğrencilerin konuyla ilgili farkındalığını arttırmak bizleri mutlu ediyor. Üniversite olarak gerek laboratuvar imkanlarımız, gerek projelerimizle Kızılay’a her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

“AMAÇ YARDIMLAŞMA DUYGULARINI GELİŞTİRMEK”

Protokol kapsamında 14 bin 95 öğretmen ve 11 bin 284 lise son sınıf öğrencisine bilgilendirme yapılacağını belirten İl Müdürü Okumuş, ‘Aydın Sana Kanım Feda’ sloganı ile sürdürülebilir güvenli kan temininde Türk Kızılayı’na destek olmak istediklerini dile getirdi. Okumuş, “Sürdürülebilir güvenli kan teminini sağlayarak gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçısı kazanabilmek amacıyla ‘Aydın Sana Kanım Feda’ sloganı ile Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi ile bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde ilimizde bulunan tüm okul ve kurumlarımızda kan bağışının önemini vurgulayarak öğrencilerimizin yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.

“91 HASTANENİN KAN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ”

Ülkenin ihtiyacı olan kanı çağın gerektirdiği teknolojik olanakları kullanarak sağlayan tek kurumun Türk Kızılayı olduğunu belirten Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, “Kızılay olarak özellikle Hepatit B, Hepatit C, AIDS ve Frengi hastalıkları ile kan grubuna bakmak durumundayız. Ege Bölgesi Kan Merkezi olarak Aydın, Manisa ve İzmir bölgesinde 91 hastanenin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Kızılay Merkezi olarak Nükleik Asit Testini (NAT) kullanarak kan yoluyla hastalık bulaşma ihtimalini en aza indirdik” ifadelerini kullandı. Etkinliğin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş tarafından Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök’e teşekkür belgesi verildi.