Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri 10 Kasım Cumartesi akşamı Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda Şef Özcan Yılmaz yönetimindeki Aydın Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu tarafından gerçekleştirilen 10 Kasım Özel Konseri'yle başladı. Gecede Atatürk'ün de sevdiği, Türkiye'nin dört bir köşesinden şarkı ve türküler seslendirildi.

ATA'YA SAYGI KONSERİ

Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde ise Atatürk'ün hayatından kesitler sunan fotoğraflardan oluşan bir sergi düzenlendi. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda 12 Kasım akşamı "Gazi Mustafa Kemal'i Anma Gecesi" düzenlenirken, 16 Kasım akşamı ise Aydın Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından "Ata'ya Saygı Konseri" gerçekleştirildi. Ata'ya Saygı Konseri'nde "Fikrimin İnce Gülü", "Şu Dalmadan Geçtin mi", "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" gibi Türk musikisinin en sevilen eserleri seslendirilirken, "İzmir'in Kavakları" şarkısı söylenirken şarkı eşliğinde oynanan zeybek seyircilerden uzun süre alkış aldı. Gece, seyircilerle birlikte söylenen Türk Kadını Marşı ve İzmir Marşı'yla son buldu. 
  Gecenin sürprizi ise koroda ilk kez o gece görev alan 70 yaşındaki Güler İşler'e eşi Ünal İşler tarafından tebrik amacıyla çiçek takdim edilmesi oldu. Konser sonrası sahneye çıkarak eşine çiçek takdim eden Ünal, eşinin koroda görevalıp sahneye çıkmasından dolayı çok mutlu olduğunu söylerken kendilerine bu imkanı verdiği için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti. Etkinlikleri değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Gazi'yi ve silah arkadaşlarını minnet ve özlemle andıklarını söyledi.