Alkol bağımlısı ve işsiz olduğu için eşi Esma Karaca (36) tarafından bir yıl önce terk edilen İbrahim Karaca'nın çocukları yetiştirme yurduna yerleştirildi. Karaca, alkolü bırakarak çalışmaya başladı ve ardından eşiyle barıştı. Ayrı bir eve taşınan ve 4 çocuğunu izinle tekrar yanına alan Karaca, 16 yaşındaki kızını evlendirmek istememesi nedeniyle kızını isteyen ailenin yaptığı şikayet üzerine çocuklarının tekrar kendisinden koparıldığını savundu. Çocuklarını geri istediğini belirten Karaca, "Çocuklarım yetiştirme yurdunda değil anne, baba şefkatiyle büyümeli. Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.

4 ÇOCUK KORUMA ALTINDA

Efeler ilçesi Zafer Mahallesi'nde yaşayan Esma-İbrahim Karaca çiftinin 4 çocuğu, ailenin ihmali nedeniyle geçen yıl devlet korumasına alındı. Ailesinden alınan Fatmanur (16), Ali (12), Ayşenur (9), Kader (6) Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirilirken, baba İbrahim Karaca, çocuklarını geri alabilmek için hayatını sil baştan değiştirdi. 
  Evini terk eden eşiyle barışan, alkolü bırakan ve işe giren baba, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne müracaat edip izinle 4 çocuğunu tekrar yanına aldı. 6 ay önce Irmak isimli bir kız çocukları daha olan çifttin, çocukların bakımı ihmal edildiği gerekçesiyle izinleri iptal edilerek 4 çocuk yeniden koruma altına alındı.

HAYATINI SİL BAŞTAN DEĞİŞTİRDİ 

Çocukların kendisinden tekrar alınmasına tepki gösteren baba İbrahim Karaca, "19 yıldır mutlu bir evliliğim vardı. Alkol batağına saplanınca bir yıl önce eşimle aramız bozuldu ve eşim 27 gün evi terk etti. Çocuklarıma ben baktım. O sırada motosiklet kazası geçirdim. Çocukların bakımıyla ilgilenemediğimden komşuların şikayeti üzerine 4 çocuğum devlet koruması altına alındı. Çocuklarımı geri almak istedim. Yaşantımı değiştirmem gerekiyordu. Önce kendi irademle alkolü bıraktım. İşe girdim ve ardında eşimle barışarak yeni bir ev kiraladım. Yaşantım değişince koşullu olarak 4 çocuğumu geri aldım. Bir kız çocuğum dünyaya geldi. Mutlu bir aile olmaya başlamıştık" dedi.

"KIZIM BİZİMLE GİZLİCE EVE GELİP GÖRÜŞÜYOR"

16 yaşında lise öğrencisi olan kızı Fatmanur'u evlendirmek istemediği için yapılan şikayet nedeniyle çocuklarının yeniden kendisinden koparıldığını ileri süren Karaca, "Önceki oturduğumuz mahalleden komşumuz, oğlu ile evlendirmek için kızımı istedi. Ben de kızımın yaşının küçük olduğu ve okuduğu için onu evlendirmek istemedim. Kızımı isteyen aile olumsuz yanıt alınca bizi 183 hattına şikayet etmiş. Apartmanın 5. katında yaşadığımız için çocuklar sokakta oynuyor. Yetkililer sokakta oynuyorlar, bakımları ihmal ediliyor gerekçesiyle çocuklarımızı tekrar alıp yurda yerleştirdi. Kızım Fatmanur, yurtta kalmak istemediği için ilaçla intihar etti. İyileştikten sonra da evden kaçıp güvendiği bir yakınımızın yanına yerleşti. Gizlice eve gelip bizimle görüşüyor. Benim artık düzenli bir hayatım var. Çocuklarım yurtta değil ailesinin yanında olmalı. Onlar aile şefkatiyle büyümeli. Çocuklarıma tekrar kavuşmak için Cumhurbaşkanı ve Başbakandan yardım bekliyoruz. Bizi evlatlarımızdan ayırmasınlar" diyerek gözyaşı döktü.

YURDA GİDERSEM KENDİMİ ÖLDÜRÜRÜM

Yetiştirme Yurdu'nda kalmak istemediğini kaydeden Fatmanur Karaca, "Beni tekrar yurda yerleştirmemeleri için canıma kıymak istedim. Yurda gidersem kendimi öldürürüm. Yurtta kalmak istemiyorum. Babam bizi bir arada tutabilmek için çok uğraştı. İçkiyi bıraktı, daha iyi ortamda büyümemiz için evimizi bile değiştirdi. Sigortalı işe girdi. Onların istediği her şartı yerine getirdi. Ama beni istemeye gelen birkaç kişinin şikayeti nedeniyle kardeşlerimi ve beni geri aldılar. Ben ailemden ayrılmak istemiyorum" diye konuştu.

ÇOCUKLARI İHMAL ETMİŞLER

Öte yandan Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karaca ailesinin çocuklarının ihmali söz konusu olduğu için devlet koruması altına alındığı, ailenin yaşam şartlarındaki iyileşmeden dolayı tekrar izinle çocukların aileye verildiği ancak ailenin bakım şartlarını yerine getirmediği ve çocuklarla ilgilenmediği tespit edildiği için çocukların aileden alınarak yetiştirme yurduna yerleştirildikleri ifade edildi. 6 aylık Irmak bebeğin ise anne sütüne ihtiyacı olması nedeniyle aileden alınmadığı belirtildi.