Eski gümrük binasında yapılan toplantıya Atabay’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Ahmet Yılmaz ve Salih Bankoğlu, Millet İttifakı belediye meclis üyesi adayları ile çok sayıda esnaf katıldı.

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN SİZLERLEYİZ"

Başkan Atabay, seçim çalışmaları kapsamında toplantının düzenlenmediğini ifade ederek başladığı konuşmasında, “1989’da yılında Didim’e gelmiş ve o günden bu yana Altınkum’da esnaflık yapan bir arkadaşınızım. 5 yıl önce bu görev tebliğ edildi ve şu an görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Sorunlarınızı biliyoruz. Biz bu dönemde Altınkum projesini yaptık ve sizlerin daha çok para kazanması, Didim’in gelişmesi için birtakım düzenlemeler yapıldı. Sizlerin de gayretleri fazla ama sorunlar halen süregeliyor. Biz bir takım sorunların giderilmesi noktasında görüşmeler yaptık. Sayın Turizm Bakanımızla Vakıfların yeriyle ilgili görüştük. Halkın taleplerini ilettik, anlaştığımız veyahut anlaşamadığımız konular oldu ama bu yer devletin bir birimine ait ve imarı da var. Bu konu süreç içerisinde yine ele alınacak. Yine 3. Koy’daki çalışmalarımız yaptık, örnek bir proje ile oraya cazibe merkezi yaptık. 2. Koy’da bir amfitiyatro projemiz var. Tüm imzalar atıldı, son noktada Cumhurbaşkanlığında imzada. Biz bazı işleri düzene koyduk ama Altınkum’daki sorunların çözümü için sizlerleyiz” dedi.

SIKINTILAR AKTARILDI

Altınkum’da gürültü ve görüntü kirliliği, hanutçuluk ile seyyar satıcı sıkıntısının her dönem dile geldiğini kaydeden Atabay, bu konuda esnafların da görüşlerini önemsedikleri kaydetti. Ardından esnaflara söz verildi. Canlı müzik yapan esnaflar yüksek ses şikayeti ve ardından kesilen cezalardan dert yanarken, bazı esnaflar da otopark sorununa değindi. Bazıları da oteller bölgesine belediyenin daha fazla hizmet getirmesi noktasına parmak bastı. Başkan Atabay, ses ile ilgili şikayet ve incelemenin Çevre Bakanlığı yetkililerince yapıldığını ve kanun koyucuların bu konuda kendilerinin olmadığını anlatırken, otopark noktasında bu dönem çalışmaların olacağını fakat vatandaşın da bu konuda örnek olması gerektiğini ifade etti.