Son yıllarda yapılan yeni binalarla birlikte tam bir öğrenci semti haline gelen Efeler ilçesine bağlı Orta Mahalle’de apart, ev ve yurtlarda kalan öğrenciler, yaşadıkları internet sıkıntısı nedeniyle Türk Telekom’u göreve davet etti. Orta Mahalle 215 sokak 62 numaralı apartmanda kaldıklarını söyleyen Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencisi Mehmet Kars, özellikle internet üzerinden ulaşılması gereken ders notları konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

“EFELER’İN MERKEZİNDE İNTERNETSİZ KALDIK”

Orta Mahalle’de öğrencilerin yanı sıra ailelerin de internet sorunu yaşadığını belirten üniversite öğrencilerinden Mehmet Kars, “Komşularımızdan bazıları 6 ay önce Türk Telekom’a dilekçe vermişler ama o gün bugündür ilgilenen olmamış. Biz de internet üzerinden ulaşmamız gereken ders notları olduğu zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bu zamanda Efeler’in merkezinde İnternetsiz kaldık. Bu ayıbın bir an önce giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

“AFRİKA’DA BİLE ARTIK İNTERNET SORUNU YOK” 

62 numaralı binada oturan öğrencilerden Somalili Abdulahi Mohamed Nur da duruma tepki göstererek, internet olmadığı için ders çalışamadıklarını, hatta notlarına dahi bakamadıklarını ifade etti. Abdulahi Mohamed Nur, “Evimizde internet bağlantısı yok. Bu devirde internet bağlantısı sorunu yaşamak gülünç bir olay. Afrika’da bile artık internet sorunu yok. Ama Türkiye’de böyle bir sorunla karşılaşmak gerçekten şaşkınlık verici” ifadelerini kullandı.