Aydın’ın Efeler ilçesi Eğrikavak Mahallesi’nde yaşayan ailesinden evlendikten sonra ayrılan Gülseren Süngü, üçüncü eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla birlikte İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşamaya başladı. 
  Birahanelerde çalışan 39 yaşındaki Gülseren Süngü, 13 Eylül 2013'te evinde ölü bulundu. Kızları 19 yaşındaki Şeyda P. ve 17 yaşındaki Beyza P. çelişkili ifadeler verince, birinin ayaklarındaki kan izinden de şüphelenen polis, Süngü'nün iki kızını ayrı ayrı sorguladı. Sonunda gerçek ortaya çıktı ve kızların annelerini öldürdükleri belirlendi.

 YARGITAY’A GİTTİLER

 İki genç kız ifadelerinde annelerini, sürekli eve farklı erkekler getirip bu hayatına kendilerini de katmak isteyince öldürdüklerini beyan etmişlerdi. 
  Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalar sonunda mahkeme heyeti abla Şeyda’yı 20, Beyza’yı ise 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. 
  Ağır tahrik indiriminin üst sınır değil alt sınırdan uygulanmasını isteyen kız kardeşler, cezayı çok bularak Yargıtay’a gitmişlerdi. Kız kardeşlerin aldığı cezayı çok bulan Yargıtay, kızların itirazını haklı bulmuştu.

CEZALARI DEĞİŞMEDİ

Yargıtay’ın bu kararı üzerine dava için Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden toplandı. 
  Duruşmaya, tutuklu sanıklar Şeyda P. ve Beyza P'nin yanı sıra müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Sanıkların avukatları müvekkillerinin beraatini, aksi takdirde tahrik indiriminin lehlerine uygulanmasını talep etti. 
  Mahkeme, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan kız kardeşlere yine aynı cezayı vererek, abla Şeyda P.’yi 20 yıl, Beyza P.’yi ise 10 yıl hapis cezasına mahkum etti.