Apollon Tapınağı çevresindeki festival 12 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak. Didim’de bu yıl belediyenin katkılarıyla Takı Festivali adı altında yeni bir festival gerçekleştiriliyor. Apollon Tapınağı önündeki sokakta gerçekleşen ve 12 boyunca açık kalacak festivalin açılışına Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, oda başkanları, CHP’li belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. "TANITIMA KATKI SAĞLAYACAK" Yeni bir işe daha imza attıklarını söyleyen Belediye Başkanı A. Deniz Atabay; "Didimli hanımlarımız bu konuda çok fazla gayretli ve üretiyorlar. Yazın da bu noktada bir takım sergiler düzenliyoruz ama bölük pörçük oluyor. Hanımlarımızın düzenli olarak stant açabileceği, ayrıca Apollon Tapınağı'nın tanıtımına da katkı sağlayacağı ve hanımlarında el emeklerinin ekonomik olarak geri dönüşünü sağlamak adına bu etkinliği düzenledik. Bu yıl bunu tutturabilirsek gelecek yılda devamını düşünebiliriz. Didim halkının buna katılım sağlaması ve ilgi göstermesi de önemli. Burada ev hanımlarının el emeği ürünlerini sergiliyor. Bu noktada bu festivalin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"GELENEKSELLEŞMESİ GEREKİYOR"

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise festivalin yapıldığı alanın bir çok festivale ev sahipliği yaptığını anımsatarak; “Sezonu uzun süreye yaymak için belediyemiz bir çok etkinlik yapıyor. Umarım bu festivalin devamı gelir. Burası bir hanımeller sokağı da olabilir. Belediyemizin ve Halk Eğitim merkezinin kurslarına katılanların ürünlerini sergileyecekler. Bu ilk kez olacak bundan sonra daha da iyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

STANTLARI TEK TEK GEZDİLER

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Mahir Özgür Damar İlkokulu halk oyunları ekipleri yöresel oyunlarını sergiledi. Ardından İlçe protokolü stantları gezerek el emeği ürünleri yerinden inceleyip, stant açan kursiyerlerden bilgiler aldı. 150’in üzerinden kursiyerin katıldığı festival 12 gün boyunca açık kalacak.