Yenipazar’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin 2018-2019 eğitim-öğretim sezonu içinde yaptıkları el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı yılsonu sergisi törenle açıldı. Belediye Meydanı’nda düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanı Yüsran Erden, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Sabuncu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Somer, CHP İlçe Başkanı Sergül Duransoy, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

“38 FARKLI ALANDA 81 ADET KURS AÇILDI”

Törende bir konuşma yapan ve Halk Eğitim Merkezi’nin önemine dikkat çeken Yenipazar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emrullah Çolak, “2018-2019 eğitim-öğretim sezonunda şu ana kadar 7 aylık zaman zarfında kurumumuz tarafından spordan el sanatlarına, kişisel gelişimden ağaç budama eğitimine, okuma yazamadan bilgisayar eğitimine, yabancı dil eğitiminden halk oyunları eğitimine kadar 38 farklı alanda 81 adet kurs açılmıştır. Bu kurslarımızda 652’si erkek, bin 148’i kadın olmak üzere toplam bin 800 kişiye ulaşılmıştır. Bu rakamlar ilçe nüfusumuzun yüzde 16’lık bir dilimine tekabül ediyor. İlçemize şu ana kadar en uzak mahallemiz olan Hacıköseler Mahallesi’nden başlayarak Hamzabali, Karacaören, Dereköy, Donduran, Direcik ve merkezde kurslarımız açılmış olup açılmaya da devam edilecektir” dedi.

“HER İNSANA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bütün kurumlarla uyum içinde çalıştıklarını vurgulayan Çolak, “Bu 7 aylık süreçte İŞKUR ile işbirliği içinde merkezde ve merkeze bağlı mahallelerimizde 5 adet kurs açılmıştır. Halk Eğitim Merkezi olarak amacımız yaş sınırlaması olmaksızın mesafeleri ortadan kaldırarak en yakınımızdan en uzaklığımızdaki insanımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Onun içindir ki bizler yapmış olduğumuz görevimizin sorumluklarının bilinciyle ve devletimizin sağlamış olduğu olanaklar doğrultusunda ulaşabildiğimiz her insana ulaşma amacındayız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda ilçemizde bulunan bütün kurumlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle birlikte iş birliği içinde çalışmalarımızı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

“SANAT ALLAH VERGİSİDİR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar da sanatın öneminden bahsederek, “Sanat Allah vergisidir. Bizler de kişilerdeki bu Allah vergisi yetenekleri gün yüzüne çıkartmaya çalışıyoruz. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ellerine, yüreklerine, emeklerine sağlık” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Halk Eğitim Merkezi’nin bu etkinliğinin çok önemli ve güzel olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yüsran Erden, “Halk Eğitim Merkezi Yenipazar’da yaşam boyu eğitim adına, hem geleneksel yerel el sanatlarını, hem de kültür varlıklarını koruma adına, hane halkı gelirlerini arttıran bir çalışmadır. Atölyeye dönen evlerde bu çok güzel el işi örneklerini üretip pazara sunuyorlar. Dolayısıyla çok yararlı olan bu halk eğitim merkezinin girişimini kutluyorum. Kursiyerleri de bu yararlı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bir önceki dönemde görev yaptığım süreçte halk eğitim merkeziyle çok yararlı işler yapmıştık. O dönemde belediye olarak bütün imkanlarımızı kullandık. Biz turizme dayalı bir yerel kalkınma modelini uygulamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bizim en önemli iş alanlarımızdan biri olacak olan halk eğitim merkezine her konuda destek vermeye hazırız” diye konuştu.

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

Konuşmaların ardından Yenipazar Halk Eğitim Merkezi Zeybek ekibi tarafından yöresel halk oyunları gösterisi yapıldı. Yine Bagatur ve uzak doğu sanatlarından oluşan bir gösteri yapılırken, gösteriler vatandaşlardan tam not aldı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından kursiyerlerin yıl boyunca aldıkları eğitimlere paralel olarak ortaya koyduğu ürünlerin yer aldığı serginin açılışı, kurdele kesimin ardından gerçekleşti. Yenipazar Düğün Salonu’ndaki sergiyi gezen protokol üyeleri kursiyerlerle sohbet edip eserleri hakkında bilgi aldı.