Kıyafet ve kostümlerin ilgi görmesi üzerine seri üretime geçen Macaroğlu, ürettiği ürünleri Türkiye’nin dört bir yanına ve Avrupa ülkelerine gönderiyor. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Sultan Gürsoy Macaroğlu’nun 6 yıl önce ‘Mila’ isminde bir kızı dünyaya geldi. Kızının ilk doğum gününde istediği kombin kıyafeti bulamayan 31 yaşındaki Macaroğlu, azmederek kıyafet ve kostüm yapmaya karar verdi. ‘Evde iş yapabilir’ belgesi almasının ardından evinin bir bölümünü atölyeye çeviren Macaroğlu, kıyafet ve kostüm yapmaya başladı. Kıyafet ve kostümlerin ilgi görmesi üzerine Macaroğlu, 2016 yılının Şubat ayında İzmir’den Aydın’a gelerek kendi işletmesini kurdu. İşletmesinde kişiye özel kıyafet ve kostüm hazırlayan Macaroğlu, ürettiği ürünleri Türkiye’nin dört bir yanına ve Almanya, İngiltere ile Fransa’ya gönderiyor.

“KİŞİYE ÖZEL TASARIM

Azmi ve girişimcilik ruhuyla görenlerin takdirini kazanan Macaroğlu, “Doğum gününde hayal ettiğim kombin kıyafeti bulamayınca bir makine ve bir metre tül alarak kıyafet ile kostüm yapmaya başladım. Taleplerin artması üzerine Aydın’da açtığım işletmemde anne, baba ve bebek kombin kıyafeti, kostüm, hamile kadın kıyafeti dikim ve kiralama, takı ve süs eşyası yapıyorum. Okullara da kıyafet ve kostüm dikip kiralıyorum. Bu ürünleri model ve görsellik olarak tamamen kişiye özel olarak tasarlıyorum. Ürettiğimiz ürünlerin yüzde 90’ını Türkiye’nin dört bir yanına ve Avrupa ülkelerine gönderiyoruz” dedi.

KADINLARI İSTİHDAM EDİYOR

Kızı için elbise tasarlamak için yola çıktığını ancak şu anda ihracat yapan bir işletme haline geldiğini kaydeden Macaroğlu, “Kızım benim hayatımı değiştirdi. Kızım için düşündüğüm bir hediye beni şu an bir girişimci kadın yaptı. İyi ki de kendi işimi kurarak ekonomik hayata adım atmışım. Yaptığım iş sayesinde Aydın ve ülke ekonomisine katkı sağladığım için gururlu ve mutluyum” şeklinde konuştu. Yaklaşık 10 kadına iş imkanı sunduğunu belirten Macaroğlu, “Aldığımız siparişlerimiz doğrultusunda bazı kıyafet ve kostüm dikimlerini, çalışmayan kadınlarımıza evlerinde diktiriyorum. Böylelikle bu 10 kadın arkadaşımız, bu dikimlerden elde ettikleri kazançla aile ekonomisine katkı sağlıyor. Kadınlarımıza istihdam sağlamaya devam edeceğim” diye konuştu.

"KADIN HER İŞİ YAPAR"

Türk kadınının her işi yapabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Macaroğlu, “Kadın her işi yapar. Yeter ki bu inancı taşısın. Kadınlarımızın yapamayacağı hiçbir iş yok. Tüm kadınlarımızı iş hayatına atılarak ülkemiz için katma değer oluşturmaya davet ediyorum” dedi. Müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışıyla uygun fiyatlarla kıyafetler tasarladıklarını belirten Macaroğlu, sipariş vermek isteyen müşterilerin Facebook’ta ‘mila’nın tütü evi’ instagramda ise ‘milatasarm’ adreslerinden kendilerine ulaşabileceğini söyledi.