Toplantıya, Muğla Valisi Esengül Civelek, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ile GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan eşlik etti.

"SONUÇ ODAKLI PROGRAMLAR YÜRÜTÜLECEK"

Denizli Valisi Hasan Karahan, 2019 yılının ilk toplantısında GEKA’nın geçmiş dönem faaliyetlerini gözden geçirirken, önümüzdeki dönem bölgenin kalkınmasına ivme kazandıracak çalışmaları da görüşeceklerini söyledi. Karahan, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından 2019 yılı Ajans Çalışma Programımız geçtiğimiz günlerde onaylanmıştır. 2019 yılında Ajansımız, Alternatif Turizmin Geliştirilmesi, Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi, Makine İmalatı Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması ve Bölgedeki Öncü Gıda Ürünlerinin Küresel Rekabet Gücünün Artırılması sonuç odaklı programlarına yönelik faaliyetler yürütecektir" dedi.

"73 PROJEYE TEKNİK DESTEK SAĞLANDI"

Ajansın bölgedeki kurumların kurumsal kapasitelerini geliştirmeye yönelik yürüttüğü 2018 yılı Teknik Destek ve Fizibilite Desteği programlarını kapattıklarını söyleyen Karahan, 2018 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Karahan, şunları kaydetti: "Toplam bütçesi 1 milyon TL olan ve 2018 yılı boyunca 5 ayrı dönem halinde yürütülen Teknik Destek Programı kapsamında 73 proje destek almaya hak kazanmıştır. Bunların arasından uygulamaları tamamlanan 31 adet proje ile bölgemizden bin 282 kişi proje yazma, dış ticaret, kurumsallaşma ve teknik konularda eğitim ve danışmanlık almıştır. Ajansımızın bir diğer destek türü olan ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacıyla yürüttüğümüz Fizibilite Desteğinde ise toplam 18 proje başvurusu olmuştur. Bu projeler arasından bugüne kadar 3’ü ile sözleşme imzalanmıştır." 
  Karahan, son dönemde başvurusu yapılan 11 projenin içinden başarılı bulunanları da bu toplantıda değerlendirerek onaylayacaklarını ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna ilan edeceklerini sözlerine ekledi.

"2019 YILI PROJE TEKLİF ÇAĞRILARI KISA SÜREDE BAŞLAYACAK"

Karahan ayrıca, “Bölgemizin her iki programa da gösterdiği ilgi için teşekkür ederim. Ayrıca önümüzdeki günlerde Ajansımızın 2019 yılı Proje Teklif Çağrısının da ilan edileceğini ve proje başvurularının alınmaya başlanacağını burada ifade etmek isterim. Bölgedeki kurum ve kuruluşlarımızın Ajansımızı yakından takip etmelerini tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.  
  Karahan, başta Yönetim Kurulu üyeleri olmak üzere katılan herkese teşekkür etti.  2019 yılının bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ederek, alacakları kararların hayırlı olmasını diledi. Açıklamanın ardından Yönetim Kurulu, gündemindeki maddeleri görüşmek için toplantıya devam etti.

Haber Videosu