“Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na yönelik basında yer alan kumpas haberleri ve karalama kampanyası hakkında aklımızda beliren soruları sormak isteriz" diyen Güneri, kamuoyuna çeşitli sorular yöneltti.

"KUMPAS PROJESİNİN ARKASINDAKİLER KİMLER?"

Güneri, açıklamasında şunları kaydetti: "Avukat olmayan bir şahsın cezaevine avukatmış gibi girip avukat görüşmesi yapmasını ve CHP’li başkanlara kumpas kurması karşılığında bir tutukluya beraat teklif etmesini kim sağlamıştır? Eğer ki bu kişi şahsi olarak böyle bir şey yapmış ise, bu cesareti nereden ve kimlerden almaktadır? Yok kişisel değil de planlı organize bir durum ise ki öyle olduğu görülmekte; bu kumpas projesinin arkasındakiler kimlerdir? Yerelde yaşanan siyasal yenilgilerin hazımsızlığı bu tür provokatif kumpaslarla intikam aracı olarak mı kullanılmaya çalışılmaktadır?"

"MERAK EDİYORUZ"

Güneri, açıklamasının devamında, "Bütün bu soruların cevaplarını merak etmekle birlikte ayrıca yetkililerden söz konusu tutuklu Erkan Karaaslan’ın mahkeme ifadelerinin suç duyurusu kabul edilip, söz konusu avukat görünümlü, sözde gazeteci hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını da tüm kamuoyu gibi bizler de merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.