'Didim Mübadil Evi Müzesi' olarak kullanılacak tarihi bina, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi. Didim’in ilk yerleşim yeri olan Hisar Mahallesi’nde Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanistan’la olan mübadele sonucu Türkiye’ye göç ettirilen Rumlar tarafından yapılan iki katlı ev, Didim Belediyesi tarafından yeniden projelendirilerek restore edildi. Çalışmalar kapsamında restorasyonu halen sürdürülen ev, Türk Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

ATABAY, ANTALYA'YA DAVET EDİLDİ

Türk Tarihi Kentler Birliği tarafından Antalya’da bu sene 14-17 Kasım’da 26’ncısı düzenlenecek olan Türk yapı endüstrisinin geleneksel buluşma noktalarından biri haline gelen Uluslararası Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’nda gerçekleştirilecek törende Didim Belediyesi'nin ödüllendirileceğini belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ndan proje ödülü almak için Antalya’ya davet edildiklerini ifade etti.

“TÜM ÜRÜNLER KAYIT ALTINDA”

Mübadele Evi’nde devam eden restorasyon çalışmalarının kısa süre içerisinde sona ereceğini söyleyen Deniz Atabay, Yoranlılar tarafından getirilen bütün ürünlerin kayıt altına alındığını belirtti. Atabay rektörlükten alınan izinle üniversiteden gelen bir eğitim görevlisinin evin iç dekoru üzerinde çalıştığını belirterek, "Evin içerisinde sergilenecek olan objeleri Yoranlılardan toplayabildiğimiz kadar topladık. Helen getirenler var, onları kayıt altına alıyoruz. Evde, tarımda, bahçede kullanılan her türlü objeyi alıyoruz. Sergileyeceğimiz dolapların dizaynı ve aydınlatmaları yapılıyor. Üniversiteden gelen hocamız haftada 3 gün gelip onun çalışmalarını yapıyor” dedi.