Aydın’da Kızılay’ın kan bağışı çağrısına, AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları İl Başkanlığı duyarsız kalmadı. Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı’ndaki Kızılay gezici kan toplama aracına gelen AK Partililer, gün boyunca kan bağışında bulundu.  
  AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde ile AK Parti Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Abdülhamid Burak Aykut’un da yer aldığı etkinlikte açıklamalarda bulunan Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Birim Başkanı Şerife Sibel Kaya, “Bizler AK Parti gençliği olarak kan bağışının önemine bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki her yıl ülkemizin en az iki milyona yakın kan ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyaçlar genel olarak kana ihtiyaç duyan kişinin kendi çevresinden, akrabalarından, yakınlarından karşılanabiliyor. Ancak birçok zaman bunun aksi durumlar da yaşanabiliyor. İşte bu aksilikleri sevdiklerimizin, kendimizin yaşadığını düşünelim. O zaman kan bağışının önemini belki daha iyi anlayabiliriz. Kanın üretilemeyen bir doku olması canlı donörlere olan ihtiyacı arttırmaktadır. Kan vermek hem kanı veren insan sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahipken, bir hayatı kurtarmanın insana vermiş olduğu duygu ise paha biçilmezdir. Ülkemizde bilinçli birçok vatandaş düzenli olarak kan bağışında bulunmaktadır. Ancak bu ülkemiz nüfusunun yüzde 1'lik kısmını oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.  
  "KAN VERİYORUZ VE BİR HAYAT HEDİYE EDİYORUZ"
  "Her vatandaş ödev bilinci ile hareket ederek her yıl düzenli olarak üç defa kan bağışında bulunuyor olsa, ülkemiz kan stoklarının tükenme aşamasına gelme durumları ile karşılaşmayacağız ya da çok acil durumlarda saatlerce kan aranması yüzünden ve kanın bulunamaması durumundan dolayı hayatlar kaybedilmeyecek" diyen Kaya, şunları kaydetti: "Uygulama aşamaları ise çok basit. Kan bağış merkezi noktalarında bulunan sağlık personelleri bu konuda sizlere her türlü sorularınıza yanıt vermede hazır bulunuyor. Kan bağışçısı bilgilendirme formu ve kayıt sonrasında doktor muayenesi ardından uygun iseniz sadece yarım saat sürecek bir süreç. Ancak sizin hayatınızdan ayıracağınız 30 dakika bir yerlerde birilerine bir ömür olarak dönecek. Bu sebepten Aydın’da yaşan tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaları adına Kızılay kan verme merkezlerine davet ediyoruz. Gerek kendi sağlığımız, gerekse başka hayatlara umut olmak adına özel bir şey yapıyoruz, kan veriyoruz ve bir hayat hediye ediyoruz."