AGC Yönetim Kurulu, olağan genel kurul toplantısını 19 Ocak Cumartesi günü saat 13.00'te yapma kararı aldı. Efeler'deki Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan genel kurulda, 3 yıl süreyle görev yapacak yönetim, denetim ve haysiyet divanı kurulları ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na delege seçimi gerçekleştirilecek. 
  AGC Yönetim Kurulu Başkanlığı için şimdilik mevcut Başkan Semra Şener ile Aydın Ses Gazetesi Yöneticisi Orhan Karagöl adaylığını ilan etti. Kıyasıya rekabete sahne olması beklenen genel kurulda seçim sonucunu, AGC'nin üyesi olan gazeteciler ve köşe yazarları belirleyecek. Genel kurulda AGC'ye gayrimenkul satın alınması veya kiralanması için yönetime yetki verilmesi, yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider ve hesap raporu ile denetim kurulu raporu, tahmini bütçe ve yıllık 10 TL olan üye aidatlarının artırılması oylamaya sunulacak.

“ZOR GÜNLER BEKLİYOR AMA İMKANSIZ DEĞİL”

Mevcut AGC Başkanı Semra Şener, “Çözüm bekleyen mesleki sorunlarımız çok ciddi boyutlara ulaştı. Bununla ilgili meslektaşlarımızla çok yoğun bir mesai bekliyor bizi. Çünkü gerek ihale ilanlarının düşmesi, ihalelerin birçok yerde iptal edilmesi, tek gelir kaynağı neredeyse ihale ilanları olan gazeteleri zor durumda bıraktı. Şartlar çok ağır. Son kağıt zamlarıyla birlikte Basın İlan Kurumu’nun her ne kadar bir takım düzenlemeleri olsa da, ekonomide yaşanan sıkıntılar özel reklam sektörünü de etkiledi. Gazete kuruluşlarının ihale ilanları dışında sadece özel reklamlarla ilerlemesi şu anda nerdeyse imkansız gibi görünüyor. O yüzden bizleri çok zor günler bekliyor. Ama imkansız değil. Sonuçta sorunları biliyoruz. Bunları dosya dosya gerekli mecralara ilettik. Şimdi onları ısrarla takip etme zamanı ki, yerel basın çok güçlü hak ettiği yerlere gelebilsin. Bu anlamda 2019’da ve devamında mesaimiz yoğun diye düşünüyorum” dedi.

“DAYANIŞMA İÇİNDE HER ŞEY MÜMKÜN”

AGC’ye aday olan tecrübeli isimlerden gazeteci ve Aydın Ses Gazetesi Yöneticisi Orhan Karagöl, seçimlerin tarihinin belli olması sonrasında tüm basın camiasına hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti. Karagöl, “2019'da, meslektaşları ile daha fazla empati geliştirebilen, ulusal ve uluslararası mesleki projelerin paydaşı olabilen, tam teşekküllü bir basın merkezine sahip olan, meslektaşları ve aileleri için ortak yaşam projeleri geliştirecek ve gerçekleştirecek bir Aydın Gazeteciler Cemiyeti hayalimiz var. Bunu samimi bir şekilde söylüyorum ki; hep birlikte, dayanışma içinde olduğumuz sürece her şey mümkündür. Oluşturduğumuz yönetim kurulu ile ekip halinde çalışacağız. Tüm basın mensubu arkadaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.