Koçarlı Belediyesi Zabıta ekipleri, her hafta ilçe merkezinde kurulan semt pazarında denetim yaparken bu hafta farklı bir  uygulamaya imza attı. Pazarın denetimini yapan zabıtalar, sıcak havada çalışan esnafa ve pazar alışverişi yapan vatandaşlara soğuk su ikram etti. Zabıta ekiplerinin hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı Koçarlı’da yapmış olduğu bu davranışı esnaftan ve vatandaşlardan takdir topladı.  Esnafın ve vatandaşın hayır duasını alan zabıta ekipleri, denetimlerini de aksatmadı.

VATANDAŞ ÖNCE ŞAŞIRDI SONRA SUYU İÇTİ


Koçarlı’da yaşayan vatandaşlar, her hafta pazartesi günü ilçe merkezine kurulan semt pazarında bir haftalık alış verişini yapmaya özen gösteriyor. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, bu hafta farklı bir uygulama ile karşılaştı. Önceki haftalarda pazarda ürünlerin hangi koşullarda yerleştirildiği, sağlıklı olup olmadığı, son kullanım tarihlerini denetleyen zabıta ekiplerini su dağıtırken karşılarında gören vatandaşlar, ikram edilen suyu geri çevirmeyip hem suyu içtiler hem de teşekkür edip dua etmeyi de unutmadılar.

“ZABITA CEZA MEMURU DEMEK DEĞİLDİR”


Konuyla ilgili açıklama yapan Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, “Zabıta demek sürekli esnafa ceza kesen, tezgahına el koyan ceza memuru demek değildir. Zabıtalar vatandaşın huzuru, güvenliği, sağlığı için çalışır. Belediyemiz zabıta ekipleri bugün pazar denetiminde güzel bir uygulama yaptılar, halkımızın sağlığı için pazar denetimlerini yaparken aynı zamanda 40 derece sıcakta çalışan esnafa ve pazar masraflarını gören vatandaşlarımıza soğuk su ikram etti. Bir nebze olsun vatandaşın yüreğini ferahlattılar, hayır dua aldılar, zabıtaların sadece ceza memuru olmadığını bu güzel davranışlarıyla gösterdiler, zabıtalarımızı kutluyorum" diye konuştu.