Türkiye genelindeki tüm Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları ile birlikte 1941 yılında 4081 sayılı yasa ile kurulan ve o günden bugüne görevini sürdüren Karacasu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığında 5 yıllığına seçilen İrfan Germe başkanlığındaki yeni yönetim, çalışmalarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 38 mahallede toplam 100 bin dönümde 2 bin 500 çiftçiye hizmet veren Çiftçi Malları Koruma Başkanlığında gece gündüze demeden çiftçinin ürünlerini korumak, zarar gören çiftçilerin zararlarını en kısa sürede tahsil etmek gibi konularda aktif bir şekilde çalışmalarını sürdüren ÇMK’da görevli bekçilerin resmi kıyafetleri yenilendi.

“ÜRETİCİNİN SORUNLARINI KISA SÜREDE ÇÖZÜYORUZ”

6 bekçinin üreticinin ürünlerini korumak için gece gündüz çalıştıklarına dikkat çeken Başkan İrfan Germe, “Bekçilerimizin kıyafetlerini yeniledik. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Koruma olarak üretici ile çoban arasındaki her türlü sorunu diğer kurumlara intikal etmeye gerek kalmaksızın kısa sürede çözüyoruz. Vatandaşın, üreticinin bir ürününün kılına zarar gelmemesi için mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz” dedi.

“ÜRÜNLERE ZARAR VEREN TAVİZ YOK”

Vatandaşın işini kulak arkası yapmadıklarını ve kısa sürede çözdüklerini ifade eden Germe, “Herhangi bir çobanın malı ürünlere zarar veriyorsa olaya hemen müdahale ediyoruz. Bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Belediye ile uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Belediyenin iş makinası desteği ile bizzat işi yerinde takip ederek aksaklıkları kısa sürede çözüyoruz. Tüm devlet kurumlarıyla uyum içindeyiz. Yeni yönetim olarak kimin mağduriyeti varsa gidermeye kararlıyız ve bu sorunları anında gideriyoruz” dedi.