Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığındaki, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur ve Aydın ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş'tan oluşan heyet Manisa’yı ziyaret etti. Aydın heyeti ilk olarak geçmiş yıllarda Aydın’da vali yardımcılığı görevinde bulunan Manisa Valisi Hakan Güvençer’i ziyaret etti. Daha sonra The Fortyfive Business Hotel’de yapılan toplantıda Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Başkanı Sait Türek, konuk heyete MOSB hakkında bilgi verdi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer eşliğinde Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığındaki heyet daha sonra Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne (MOSTEM) giderek incelemelerde bulundu. Burada MOSTEM Müdür Başyardımcısı Recep Çorum okulu gezdirerek eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sınıflarda, atölyelerde, yatakhanede, yemek salonu ve spor salonunda incelemede bulunan heyet, bir süre spor salonunda antrenman yapan sporcuları izledi. Heyet üyeleri MOSTEM ve spor salonunu çok beğendiklerini ifade etti.7

AYDIN’A ÖRNEK OLACAK

Aydın’da sanayicilerin yıllardır çözülemeyen kalifiye eleman sorununu çözüme kavuşturması planlanan okul projesini yerinde incelediklerini kaydeden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Aydın’da TOBB tarafından ASTİM OSB içerisinde yaptırılan meslek lisesinin protokol ile Milli Eğitim'e devri yapılacaktı. Biz buranın sanayicilerimize ya da sivil toplum örgütlerine devrini daha uygun gördük. Çünkü sanayicilerimizin işleteceği bir okul sanayicilerin kendi istek ve taleplerine göre bölümler açıp, o bölümlerdeki gerekli makine ve ekipmanlar sürekli güncellenerek işletmelerimize ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanı yetiştirme olasılığı daha yüksek. Sivil toplum örgütlerimiz de bu konuyu benimsediler ve de kabul ettiler. Biz de benzer okulu yerinde görmek için Manisa gezisi düzenledik” dedi.

‘KALİFİYE ELEMAN SORUNUNU ÇÖZECEK’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu okullarda okuyan öğrenci başına okul yönetime yıllık 7-8 bin lira gibi bir ücret ödediğini kaydeden Vali Köşger, “Manisa sanayisinde daha önce kurulmuş benzer bir okul sayesinde yetişmiş eleman konusunda herhangi bir sorun yaşanmıyor. Okulda yetişmiş çocukların tamamı bugün sanayide çalışıyor. Bu okul meslek liselerine olan ilgiyi de arttırmış durumda. Aydın’daki okulumuzun da bu sorunu çözeceğine inanıyoruz. Hem işsizliğe çözüm olacak, hem de sanayicimizin kalifiye eleman sorunu çözülmüş olacak” şeklinde konuştu.

VESTEL’E ÖZEL İLGİ

Savunma sanayisi ve yerli otomobil projesinin öncülüğünü üstlenen Vestel A.Ş’yi de ziyaret eden Aydın heyetine, Vestel CEO’su Turan Erdoğan tesisler ve üretimleri hakkında bilgi verdi. Heyet daha sonra birlikte tesisleri gezdi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, programlarının ardından Manisa’daki ziyaret ve incelemelerinin verimli geçtiğini belirterek gösterilen yakın ilgiden dolayı tüm heyet adına teşekkür etti.