Buharkent'te akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış ilçede sele yol açtı. İlçeye 6 kilometre mesafedeki Kızıldere Mahallesi, sel sularından etkilendi. İncir bahçelerinin zarar gördüğü afetten tren rayları da etkilendi.

RAYDA GÖÇÜK OLUŞTU

Kızıldere Mahallesi'ndeki tren raylarının altındaki toprak, taşkın sularıyla birlikte çamura döndü. 8 Temmuz'da Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde benzer bir olay meydana gelmiş, menfezde ki göçük nedeniyle tren vagonları devrilmiş 25 kişi yaşamını yitirmişti. İzmir'den hareket eden yolcu treni, Kızıldere Mahallesi'nden geçtiği sırada makinistlerin son anda müdahalesiyle büyük bir facianın önüne geçildi. Yolcuların bulunduğu tren, Buharkent Garı'na geri dönmek zorunda kaldı. Derenin geçtiği Denizli-İzmir demiryolu hattı menfezi selle birlikte yuvarlanan ağaç ve molozlar nedeniyle tıkanınca sel suları demiryolu raylarının yaklaşık 15 metrelik bölümünde 50 santim yüksekliğinde oyuklar oluşturarak rayların altını boşaltmıştı. Can kaybının yaşanmadığı sel felaketinde tarlaların ve mahsuller büyük zarar görürken bazı araçların ise selden etkilenerek hasar aldı.

FACİANIN İZLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI 

Sel felaketinin yaşandığı bölgede sabah saatlerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı. AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Buharkent Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, daire müdürleri ve yetkililer bölgede incelemeler yaptı. Raylardaki onarım çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Karacasu Kaymakamı ve Buharkent Kaymakam Vekili Güher Sinem Büyüknalçacı, "Yapılan çalışmalar soncunda tren seferleri yeniden başladı. Can kaybı  yaşanmadan olayı çok şükür atlattık. Rayların altı tamamen dolduruldu. Sayın Bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kanalların küçük yapılmasıyla alakalı bir durum değil, tamamen yağışın şiddetinden kaynaklanan bir durum. Gerekli çalışmaları devlet olarak başlattık" dedi. 
Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol da, ilçedeki temizlik çalışmalarının tamamlandığını belirterek, devletin yaraları sarmaya başladığını söyledi. -