Çete Ayşe'nin doğup yaşadığı Efeler ilçesi İmamköy Mahallesi meydanında Çete Emir Ayşe büstünün önünde anma töreni yapıldı. Törene Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Efeler Belediyesi Meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

"ÇETE AYŞE BİZİZ" 

Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Habibe Gürer, Türk kadınlarının Çete Ayşe gibi kahraman olduğunu belirterek, “Bugün burada, kadının evrensel ışığını yansıtan, hepimizin içindeki güçlü kadının vücut bulmuş adı olan Çete Ayşe’nin huzurundayız. Çete Ayşe’nin bedeni toprak anayla buluşmuştur ancak onun vatanımızın ve al bayrağımızın özgürlüğü için vermiş olduğu mücadelenin sonunda kazandığımız Cumhuriyet'imizi, Cumhuriyet Bayramı'mızı hep birlikte burada kutluyoruz. Tüm kadınlar bilmelidir ki, Çete Ayşe ve tüm kahraman Türk kadınları biziz. Ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu. 
  Programda Aydın'ın değerlerinden Çete Ayşe romanının yazarı Sabahattin Burhan, Çete Ayşe'nin hayatı hakkında katılımcılara bir konuşma yaptıktan sonra halk oyunları gösterileri sergilendi.