Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıl dönümde Türkiye Cumhuriyeti’nin baş harfleri olan T.C. ibaresi, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in talimatı ile Kuşadası Belediyesi girişindeki levhaya yeniden eklendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. yıl dönümünde Kuşadası ayrı bir sevinci daha yaşadı. Yaklaşık 10 yıl önce tüm kamu kurum ve kuruluşları tabelalarından kaldırılan T.C. ibaresi, Kuşadası Belediyesi Ana Hizmet Binası levhasında yerini yeniden aldı.

"KIVILCIMLAR KUŞADASI'NDA PARLAYACAK"

Belediye Başkanı Ömer Günel, konuyla ilgili olarak, "Seçim sürecinde hemşehrilerime verdiğim bir söz vardı. Ülkemizi aydınlığa kavuşturacak kıvılcımlar Kuşadası’nda parlayacak demiştik. Yapacağımız birçok yatırım ve yönetim uygulamaları ile belediyecilik hizmet anlayışımızın ülkemize örnek olacağının sözünü vermiştik. Resmi kurum ve kuruluşlarımızın girişlerinde bulunan tabelalardan kaldırılan T.C. ibaresine belediyemizde yeniden yer veriyoruz" ifadelerini kullandı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Öte yandan Günel, T.C. ibaresi eklenen tabelanın önünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını devrettiği Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencisi Nilgün Şerbetçi ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Günel, “T.C. ibaresini biz belediye binamızda yeniden yerine koyarak bu anlamlı günde güzel bir mesaj verdiğimizi düşünüyoruz. Cumhuriyetimizin tüm unsurlarına çocuklarımızın geleceği için sahip çıkarak koruyacağız" diyerek Cumhuriyet'in sonsuza kadar yaşayacağını söyledi.