Didim’de Trafik Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Didim çıkışındaki Emniyet Müdürlüğü'nün uygulama noktasında düzenlenen etkinliğe, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, görevli personeller ile öğrenciler katıldı.
Hafta dolayısıyla öğrencilere trafikle ilgili bilgiler aktarılıp, sürüş kuralları anlatıldı. Ardından Emniyet ve Jandarma önlükleri giyen öğrenciler, görevli memurlar tarafından durdurulan araçlarda evrak sorgulaması gerçekleştirdi.

FARKINDALIK PROJESİ TÜRKİYE’DE İLK

Etkinlikler kapsamında, Didim Kaymakamlığının oluruyla Türkiye’de ilk kez Didim’de İlçe Jandarma Komutanlığı ile Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle uygulanan, trafikte duyarlılığı arttırmak amacıyla başlatılan proje basına tanıtıldı. Proje kapsamında odaya ait ticari araçların arka camlarına asılan uyarı levhaları basına anlatıldı. 
  Konuyla ilgili bilgiler veren Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz, “Öğrencilere trafikte nasıl hareket edecekleri konusunda eğitimler verildi. Onları biraz trafiğe adapte etmek için bu etkinlik yapıldı. Ayrıca Didim’e ve Türkiye’ye öncü olacak bir projemiz vardı. Projemiz kapsamında ticari araçlarda farklı sloganlarla yola çıktık. Didim’den başlayıp tüm ülkeye örnek olmasını temenni ediyoruz. Diğer illerde de bu yapılır umarım. Bu sloganlar trafikte kurallara uyulması ve farkındalık yaratılması için yapıldı. İnşallah başarılı olur” dedi.

“AMAÇ CEZA KESMEK DEĞİL, BİLİNÇLENDİRMEK”

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise, “Trafik haftasında bir farkındalık eğitimi yaptık. Bu haftaya katkısı olan kurumlarımıza ve odamıza teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz ileride sürücü olacaklar ve onlara örnek olmak için gerçekleştirdik. Amacımız ceza yazmak değil, bilinçlendirmek. Odamıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Onlar da arabalarında bir sezon boyunca hazırlanan uyarı yazılarını kullanacaklar. Kendilerine destekleri için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.