Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, il genelinde görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile akşam yemeğinde buluştu. 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Muğla yolundaki Sarıoğlu Lokantasında Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger öncülüğünde gerçekleşen yemeğe Aydın Vali Yardımcısı Hulusi Arat, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Başkan Yardımcısı Mehmet Akgül ile Genel Sekreteri Erman Çetin ve çok sayıda Aydınlı basın mensubu katıldı. Yemekte basın mensupları Vali Köşger’e sorunlarını aktarıp, Aydınla ilgili çeşitli sorunları da gündeme getirdiler.  

“İYİ HABER YERİNE KÖTÜ HABERİ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın’da görev yapan basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayarak gazetecilerine görevlerinde kolaylıklar diledi. Sansürsüz bir basın dileyen ve basının özgür olması gerektiğinin altını çizen Vali Köşger, “Sansürün olmadığı, herkesin özgürce fikrini yazabildiği ortam ülkemizde de sağlanmaya çalışılıyor. Bu özgürlük alanı içinde de gazetecilerin yazılarını kaleme alırken hiçbir kaygı ve baskı altında olmaması gerekiyor. Ülkemiz demokratikleşme yolunda daha iyi yerlere doğru gidiyor. Bu anlamda gazetecilerimizin durumunun daha iyi duruma geleceğini umut ediyoruz. Benim açımdan gazetelerin sorunu Türkiye’deki medya anlayışındaki temel sıkıntı iyi haberin haber değerinin kötü haberden daha az kıymetli olması. İyi haber haber değildir diye genel bir görüş var. İyi haberler çok fazla yapılmıyor. Nerde bir kötü haber varsa onu bulmaya çalışıyoruz” dedi.

“HABER YAPILIRKEN ULUSAL ÇIKARLAR GÖZ ÖNDE TUTULMALI”

Özellikle üçüncü sayfa haberciliğinde Türk medyasının ölçüyü kaçırdığını öne süren Vali Köşger, “Türkiye’de 3’üncü sayfa haberciliği diye bir şey var. Ben 45-50’ye yakın ülkeyi gezdim. Bu bazı ülkelerin basınını takip edecek kadar da oralarda kaldım. Ne İngiliz ne de Fransız basınında ülkesini zor duruma sokacak, ülkenin ulusal değerleri ile ilgili aşağılayıcı ve kötüleyici, ülkesini başka ülkeler nezdinde küçük düşürücü haber bulamazsınız. Bizim ülkemizde 3. sayfa haberleri başta olmak üzere maalesef sıkıntılı haberler çok fazla. Bundan sonraki sürelerde medyamızın daha iyi olmasını temenni ederiz. Medyanın görevini yaparken ulusal çıkarları göz önde tutmalıdır” diye konuştu.