İYİ Parti İl Başkanlığı’na sürpriz bir kararla Betül Akçanal’ın yerine atanan 53 yaşındaki partinin kurucu il yöneticilerinden Cemal Sarı, yerel seçimler öncesi getirildiği il başkanlığı görevine resmen başladı. İl binasında düzenlenen devir teslim törenine İYİ Parti Genel Merkez Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan, Genel İdare Kurulu Üyesi Osman Topal ve Şule Tuntaş, İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Recep Taner, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

“ BU BİR GÖREV DEĞİŞİKLİĞİDİR”

İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Recep Taner yaptığı konuşmada, “İYİ Parti bir beklenti olmadan siyaset yaptığımız yerdir. Geçmişte buradan il başkanı ben vardım, sonra da Betül Akçanal hanımefendi vardı. Şu anda da Cemal Sarı kardeşimiz il başkanı oldu. Yarın da kimin olacağı belli olmaz. Sonuç itibariyle bu bir görev değişikliğidir. Bu görev değişiklikleri siyasette olagelmiştir. Bundan sonrada olmaya devam edecektir. Bizi göreve layık olarak görüp bizi o göreve getiren mercii bu görevi başkalarına da getirebilir. İYİ Parti Aydın ve Türkiye açısından Türk milleti açısından yapılan değişikliğin partililerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 “METROPOL BELEDİYE SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”

İYİ Parti’nin zor şartlar altında kurulduğunu ifade eden Mehmet Aslan,  “7 ay gibi kısa bir zaman içinde 43 tane milletvekiliyle İYİ Parti’yi mecliste temsil ettik. Önümüzde de önemli bir yerel seçimler var. Bizim bu seçimde de başarılı olmamız lazım. Bunun için bazı ilçelerimizde ve illerimizde başkanlar ve yönetimleri değişti. Aydın’da aynı işlem gerçekleşti. Bugüne kadar emeği geçen ve yönetimlerde görev almış arkadaşlara teşekkür ediyorum. 31 Mart akşamı ellerimizi dizlerimize değil ellerimizi ellerimize vurup başarımızı hep birlikte kutlayacağız. İnşallah büyükşehir belediyelerimizin sayısını Aydın da dahil olmak üzere arttıracağız. Metropol belediye sayısını arttıracağız. Ankara başta olmak üzere birçok yerde başarılı olacağız” diye konuştu.

“BETÜL HANIMLA HERHANGİ BİR SORUNUMUZ YOK”

Yapılan değişiklikle ilgili olarak da konuşan Aslan, “Bu nöbet değişimlerini kimse yanlış anlamasın. Bizim bir tık ve bir adım daha başarıyı yakalamak için böyle bir çalışma ve değişim yapmamız gerekti. Betül hanıma ve yönetim kurulundaki arkadaşlara, danışmanlarına teşekkür ediyorum. Bizim Betül hanımla herhangi bir sorunumuz yoktu ancak Cemal beyin bir tık daha faydalı olabileceğini düşünerek onu göreve getirdik. Yönetim aynı şekilde devam edecek ve istifa söz konusu olmayacak. İnşallah bu yeni yapılanma Aydın’ın tüm belediyelerini partimize kazandırır” ifadelerini kullandı.

“GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR HDP İLE İTTİFAK YOK”

Kendisine sorulan soruları da yanıtlayan Aslan, ittifak konusunda net bir kararın olmadığını ve görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.  İYİ Parti’nin HDP ile asla yan yana getirilmesinin mümkün  olmadığının da altını çizen Aslan, bu tür söylemlerinin birileri tarafından uydurulduğunu öne sürdü.

“YEREL SEÇİMLERE ODAKLANACAĞIZ”

Devraldığı görevin çok zor bir görev olduğunun altını çizen yeni başkan Cemal Sarı da, “Henüz bir yaşını yeni geride bırakmış olduğumuz İYİ Parti bir yıl içinde Aydın’da büyük mesafeler almış 24 Haziran seçimlerinde yapılan milletvekilliği seçimlerinde Aydın’da üçüncü parti olma başarısını elde etmiştir. Bir milletvekili çıkarıp ikinci vekili de çıkaracak potansiyele ulaşmıştır. İYİ Parti’ye Aydın’da siyasetten bir alan açılmıştır. Bu alan içerisinde siyaset yapmaya ve oyumuzu arttırmaya devam edeceğiz. Yol haritamız öncelikle teşkilatlanma çalışmalarını tamamlamak olacak. Daha sonra da 31 Mart 2019’da yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine odaklanacağız” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR VE 17 İLÇEYE TALİBİZ”

Mevcut teşkilatların görevlerine kaldığı yerden devam edeceğinin dile getiren Sarı, “Recep Taner ve Betül Akçanal’ın partimizi getirdiği noktadan daha ileriye götürmek için bu göreve talip olduk. Bunun için geçmişten bugüne kadar İYİ Parti’ye gönülden bağlanan hiç kimseyi dışarıda bırakamayacağız. Önümüzdeki hafta içinde teşkilatlanma işlerini tamamlayacağız. Aydın’ımızın Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere 17 ilçede adaylıklarla ilgili önemli çalışmalarımız olacak. Kısa sürede kamuoyuna belediye başkan adaylarımızı takdim edeceğiz. İYİ Parti olarak 17 ilçenin tamamını ve büyükşehire talibiz. Dolayısıyla çalışmalarımız bu eksen üzerinde devam edecek” dedi.