19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen plaj voleybolu dünya kupası maçlarının hem Ramazan ayında, hem de Aydın şehir merkezinde yapılmasına bir grup vatandaş tepki gösterdi. İkindi namazı sonrası Bey Camii önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki plaj voleybolu karşıtı pankart ve dövizlerle Atatürk Kent Meydanı’na hareket etti. Burada grup adına Muhammet Aydın, bir tepki açıklaması yaptı. Açıklamasında spora karşı bir tepkilerinin olmadığını belirten Aydın, yapılan etkinliğin Ramazan ayıyla ter düşen bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

“TEPKİ KONULMASI GEREKEN BİR KONUDUR”

Tepkilerinin spora ve spor etkinliklerine yönelik olmadığını belirten Aydın, “Tepkimiz manevi ve ahlaki değerlerimizle ilgili bir tepkidir. Bu organizasyonun Ramazan ayının içinde düzenleniyor olması tepki konulması gereken bir konudur. Ramazan ayı tüm Müslümanlar için mübarek bir aydır. İnsanların ibadete yöneleceği ve günahlarından uzaklaşmaya çalıştığı bu ayda böyle bir organizasyonun düzenlenmesi düşündürücüdür. Bu organizasyona katılan sporcuların bir günahı yoktur, onlar sadece sporunu yapmak isteyen sporculardır. O sporcuları plajda giyilmesi gereken kıyafetlerle, plajda oynaması gereken oyunu şehrin merkezinde, caminin karşısında Ramazan ayında oynatmaya müsaade etmek yanlıştır” dedi.

“MANEVİ VE AHLAKİ DEĞERLERİMİZLE UYUŞMUYOR”

Plaj voleybolunun şehir merkezi yerine Kuşadası ve Didim ilçelerinde yapılması gerektiğinin altını çizen Aydın, “Kuşadası ve Didim’in doğal plajları, plaj voleybolu turnuvasına daha uygundur. Eğer bu ilçeler tercih edilseydi, bu mübarek ayda Aydın halkı rahatsız edilmemiş olunurdu. Başta cami cemaati olmak üzere herkes bu etkinlikten rahatsız. Bu organizasyonun Ramazan ayında şehrin merkezinde yapılması manevi ve ahlaki değerlerimizle uyuşmamaktadır. Ramazan ayı herkesin ayıdır, bu yüzden böyle etkinlikler düzenlenirken daha hassas davranılmalıdır” diye konuştu.