Aydın’ın Çine ilçesi Kabataş Mahallesi’nde yaşanan olay, duyanları pes dedirtti. Antik Kent olan Alabanda’nın yanında yer alan Kabataş Mahallesi’nin Mezarlığı, defineciler tarafından altın olduğu şüphesiyle kazıldı. Farklı farklı alanları yaklaşık 5 metre derinliğinde kazan defineciler, adeta mezarlığı talan etti. Kazma benzeri tarım aletleriyle çukurları kazdıkları tahmin edilen defineciler, açtıkları çukurlarla mezarlığı adeta köstebek yuvasına dönüştürdü.

“MEZARLIKTAN UZAK DURUN”

Defineciler tarafından mezarlığın kazılması ise mahalle halkını öfkelendirdi. Aile yakınlarının bulunduğu mezarlığın defineciler tarafından kazılmasına tepki gösteren Mahalle Muhtarı Zeki Akbay, “Mezarlığımız eski bir Karia kenti olan Alabanda’ya yakın olmasından dolayı definecilerin dikkatini çekmiş olabilir ancak mezarlıkta altın olur mu? Mezarlıkta altın olması imkansız. Bu defineciler yüzünden huzurumuz yok. Mahalle halkı olarak yaşanan bu durumdan rahatsızız. Defineciler, bir çorabı bile yanına alamayan aile yakınlarımızın mezarlarından uzak dursun” dedi.
  Mahalle sakinlerinden Ethem Acar ise “Bu definecilerin Allah korkusu yok mu? Aile yakınlarımızın kabirlerinin bulunduğu mezarlıkta çukurlar kazarak adeta mezarlığı talan etmişler. Gözü dönmüş defineciler, yeni yapılmış mezarlara bile zarar vermişler. Bu olay,  bizleri çok çok üzdü. Ben bu olayın takipçisi olacağım. Definecilerin mezarlığı talan etmesine izin vermeyeceğim. Mezarlığı definecilerden korumak için gerekirse mahalle halkı olarak 24 saat nöbet tutacağız” diye konuştu. Yıllardır yaşadıkları mahallede ilk kez böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Zeynel Akbulak, “Bu definecilere yazıklar olsun. Nasıl olur da hazine var diye mezarlığı kazabilecek bir davranış içerisinde olabilirsiniz. Atalarımızı bile mezarlarında huzursuz ediyorlar” dedi.
Öte yandan mahalle halkının ihbarı üzerine jandarma ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.