Aydın Jandarma Eğitim Taburu Komutanlığı Şehit Abdulkerim Büyük Kışlası’nda gerçekleşen törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Kamuran Ersan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ile birlikte daire müdürleri, askeri erkan, askerler ve aileleri katıldı
Yemin töreni, sancağın yerini alması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Ardından 1367’si 1997-4 tertip ve 123’ü 369’ncu kısa dönem olmak üzeri 1490 asker, Türk Bayrağı üstünde ise silahların bulunduğu masaların başında komutanlarının sözlerini tekrar ederek yemin etti. Daha sonra jandarma er Oğuzhan Kutlu, yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende atış ve spor eğitimlerinde birinci olan askerler ile geçmiş dönemlerde jandarmaya hizmeti olan kişilerin asker olan evlatlarına protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

VATAN SİZLERE EMANET 

Törende konuşan Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Ali İhsan Ergül, askerlerin Yüce Türk milletinin şerefli bir simgesi olduğunu belirterek, “Vatan ve millet sevgisi, vazife ve şeref olması lazım. Askerlik andı ile kutsal vatan hizmetini sizden önceki büyüklerinizden devralarak bu kutsal görevi en iyi şekilde tutacak ve sizden sonrakilere gururla teslim edeceksiniz. Bu kutsal görevde Atatürkçü düşünce sistemi içerisinde, gönlü vatan ve vatandaş sevgisi ile dolu, milli ve ahlaki değerlere bağlı, aldığı vazifeyi ‘vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ sözleriyle yerine getiren birer jandarma olarak sizler yetiştirildiniz. Taşıdığınız üniformanın yüce milletimizin şerefli bir simgesi olduğunu, Jandarma Genel Komutanlığı’nın aynası olduğunu unutmayın. Sevgili Mehmetçikler, alacağınız her görevi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizam ile doğruluk ve dürüstlüğü rehber edineceğinizden  ve andınıza sadık kalacağınızdan şüphemiz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek, bayrağımız kutsal topraklarımız üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir” dedi.

ASKERİN ŞİİRİ AĞLATTI 

Jandarma Er Muhammet Fidan tarafından okunan ‘Gözün Aydın’ isimli şiir töreni izlemeye gelen aileleri gözyaşına boğdu. Geçiş töreninin ardından askerler yakınları ile bir araya gelerek hasret giderdi. Acemi birliğini tamamlayan askerler, yeni görev yerlerine dağılmak üzere kışladan ayrıldı.