Elektrik faturalarına yansıtılan kayıp kaçak bedeli dahil olmak üzere 9 kalemde alınan ücretlerin haksız olup olmadığı hem tüketiciler, hem de hukukçular tarafından tartışılırken, su faturalarına yansıtılan ücretler de vatandaşın gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor.

25 LİRALIK HARCAMAYA 86 LİRA FATURA! 


Aydınlılar, kendilerine ASKİ tarafından gönderilen faturaların fotoğraflarını internette yayımlıyor. Bunlardan birinde su harcama bedeli olarak 25.15 lira görünüyor. Aynı faturada atık su bedelinin 51.24 lira olduğu göze çarpıyor. Çeşitli vergiler de eklenince, vatandaşın fatura için ödeyeceği para 86 lira 93 kuruşu buluyor.

"BÖYLE ŞEY OLUR MU?"


Konuyla ilgili birçok vatandaş şikayetlerini dile getiriyor. Su faturası nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Erhan Oruç, 5 tonluk su tüketimine, 86 lira 93 kuruş fatura geldiğini, buna anlam veremediğini aktardı. "Böyle şey olur mu?" diye soran Oruç, "Elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli gibi 'katı atık bedeli' ekleyerek faturayı arttırıyorlar. 2872 sayılı kanuna göre biz Çevre Temizlik Vergisi ödüyoruz ve bedelin içinde hepsi var. Bence katı atık bedeli yasal değil" diyerek duyarlılık beklediklerini aktardı.