3 kulvarda boy gösteren mavi beyazlı ekip, bu sezon Aydın’ı başarıyla temsil ediyor. Venüs Sultanlar Voleybol Ligi’ne iyi başlamasına rağmen sonunu getiremeyen Aydın’ın Sultanları, sezonu 6 galibiyet 16 mağlubiyet ile 10’uncu sırada tamamladı. Normal sezonu genel sıralamada son dört sırada bitiren Aydın Büyükşehir Belediye, Karayolları, Çanakkale Belediye ve Halkbank takımlarıyla 16-18 Nisan tarihlerinde Bursa Cengiz Göllü Salonu’nda Baraj Etabı'nda ligde kalabilmek için mücadele edecek.

KUPADA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley 1. Etap ilk maçında 3-2 kaybettiği Karayolları’nı deplasmanda set vermeden 3-0 deviren Aydın ekibi, İzmir’de düzenlenecek final etabına yükseldi. Aydın’ın Sultanları, 22 Mart’ta saat 12.00’de Galatasaray HDI Sigorta ile karşılaşacak. FİNALDE İTALYAN RAKİP CEV Challenge Kupası’nda güçlü rakiplerini devirerek tarihinde ilk kez finale çıkan Aydın Büyükşehir Belediyespor’un finaldeki rakibi İtalya temsilcisi Saugella Team Monza Voleybol Takımı olacak. Aydın Büyükşehir Belediyespor final etabının ilk karşılaşmasını 20 Mart Çarşamba günü Aydın'da, rövanş karşılaşmasını ise 27 Mart Çarşamba günü İtalya’da oynayacak.

"KUPA KAZANDIRACAĞIZ"

Aydın Büyükşehir Belediyespor'un antrenörü Mustafa Umut Uysal, üç kulvarda yollarına devam ettiklerini belirterek, “Avrupa’da önemli bir başarı yakaladık. Bu başarıyı kupayı Aydın’a getirerek taçlandırmak istiyoruz. AXA Sigorta Kadınlar Kupa Voley’de finallere yükseldik. Burada da en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Bizim için asıl önemli olan katıldığımız ilk yılda lige tutunabilmek. Bunu başarabilecek gücümüz var. Baraj maçlarında rakiplerimizi yenerek ligde kalacağız” dedi.