Aydın'ın Söke ilçesinde şehit Başsavcı Mustafa Alper için anma töreni yapıldı. Tören için kente gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü; Vali Yavuz Selim Köşger, İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara ve protokol üyeleri karşıladı. İlyas Bey Camii'nde ikindi namazı ile birlikte mevlit okundu, dualar edildi. Şehit Başsavcı Mustafa Alper'in eşi Hatıran Alper, annesi Ulviye Alper, amcaları Mesut ve Mehmet Alper ile yakınları da törene katıldı. Camide yapılan mevlit sonrasında Granta Mezarlığı'na giderek Şehit Mustafa Alper'in mezarı başında dua edildi. Bakan Gül, şehit Başsavcı Mustafa Alper'in annesi Ulviye Alper'in elini öperek sabır diledi.

EŞİNİ ANLATIRKEN DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Kaza günü yaptıkları konuşmaları anlatan merhum Başsavcı Mustafa Alper’in eşi Hatıran Alper, "Akşam görüşürüz diyerek evden çıktı ancak çok kısa bir süre sonra maalesef malum kaza olmuş ve eşim şehit oldu. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi hukukçulardan biriydi. Çok iyi bir yönetici ve devlet adamıydı. Çok çalışkandı, dürüst ve özveriliydi. Aynı zamanda çok iyi bir baba ve eşti. Çok entelektüeldi. Balık tutmayı çok sever, kayak yapmayı çok severdi. Okumayı çok severdi. Şiir okumayı çok severdi. Hepiniz geldiğiniz için çok sağ olun. Allah dualarınızı kabul etsin" dedi.

BAKAN GÜL, "HUKUK KAHRAMANIYDI"

'Geçtiğimiz yıl bugün Denizli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaparken geçirdiği bir elim trafik kazası sonucu hakkın rahmetine kavuşan Başsavcımızı anmak üzere bir aradayız' diyen Bakan Gül; "Şehit başsavcımızı rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Mustafa Alper görevi başında ve bütün görevleri esnasında ülkemizi, milletimize, memleketimize hizmet etmeyi şiar edinmiş çok değerli bir yargı mensubuydu. Bir vatan evladıydı. Yine aynı kazada hayatını kaybeden makam şoförü Muzaffer Akşehirli kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Mustafa Alper hem demokrasi hem hukuk kahramanı olarak gerçekten hayatı boyunca bu ülkeye ömrünü adamış, güzel hizmetler etmiş, çok değerli bir arkadaşımızdır. Yine hukuki mücadele anlamında da 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı ilk iddianameyi hazırlayarak hukuk tarihine geçen ayrıca çok değerli hukuk adamıydı. Bir hukuk adamı, bir demokrasi kahramanı olarak hayatını adayan cübbesini hukuk, adalet, demokrasi, milletin ve devletin bekası için giyen bir hukuk adamıydı." 

'MÜCADELELERİ MUKADDESTİR'

Şehit Başsavcı Mustafa Alper'in cübbesini 1 dolara satanlara inat cübbesiyle adalet dağıtan bir yargı mensubu olduğunu söyleyen Gül; "Bizim inancımıza göre elbette şehitler ölmez yaşarlar. Sadece bizim haberimiz olmaz, biz fark  edemeyiz. Ama “Şehitler için siz ölü sanmayın onlar canlıdır yaşıyorlardır.” Allah’ın emridir, ayetidir. Ve biz inanıyoruz ki bu vatan için çalışan, mücadele eden, Afrin'deki canını bu vatan için veren şehidimiz, 15 temmuzda canını bu vatan için veren şehitlerimiz ve 15 Temmuz hainlerine karşı bu ülkeyi cübbesiyle hukuki mücadeleyle adaletten şaşmayan bütün mücadelelerdeki tüm bu uğraşlar çok mukaddestir, çok kıymetlidir. Ben bu vesileyle tüm şehitlerimizin  hem yargı mensubu olarak görev başında şehadet şerbeti içmiş, hain menfur ellerle hayatını bu ülkeye adamış tüm şehitlerimizi, yargı mensuplarımızı, adalet mensuplarımızı, emniyet mensuplarımızı, Mehmetçiklerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.