Başkanlık koltuğuna oturmasının ardından tüm mesaisini Karacasu için harcayan Başkan İnal, hayata geçireceği projelerle Karacasu’ya önemli hizmetler sağlayacak. Vatandaşların menfaatleri doğrultusunda Karacasu’ya hizmet edeceğini vurgulayan Başkan İnal, Muhabirimiz Mehmet Kavas’a önemli açıklamalarda bulundu.  

M.K:

Karacasu’da ilk hayata geçirmeyi planladığınız projeniz nedir?

Z.İ:

Karacasu’da vatandaşlarımız doğal gaz istiyor. Bu yönde büyük bir talep var. Biz de vatandaşlarımızın bu talebini gerçekleştireceğiz. Başkanlığım dönemimdeki ilk icraatım Karacasu’ya doğal gazı getirmek olacak. Ankara’da BOTAŞ yetkilileri ile önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz. Karacasu’ya doğal gaz getirmek için talebimizi kendilerine ileteceğiz. Bu süreçte BOTAŞ ile doğal gaz sözleşmesi yapacağım. Karacasu’ya doğal gaz getireceğiz. Bu yönde yapılması gereken tüm çalışmaları Karacasu Belediyesi olarak eksiksiz yerine getireceğiz. Böylelikle vatandaşlarımızın önemli bir sorununu çözeceğiz.  

M.K:

Organize Sanayi Bölgesi kurulması noktasında çalışmalarınız var. Bu çalışmanız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Z.İ:

Karacasu, Aydın’ın her alanda önemli potansiyellere sahip ilçelerinin başında yer alıyor. Biz de Karacasu Belediyesi olarak bu potansiyelleri hayata geçireceğimiz projelerle en iyi şekilde değerlendireceğiz. İlçemize Organize Sanayi Bölgesi kuracağız. Bu anlamda ilk olarak belirlediğimiz arazideki imar sorununu çözeceğiz. İmar sorununu çözmemizle birlikte sanayi bölgesi için süreci hızlandıracağız. İstanbul’dan, Manisa’dan, Aydın’dan yatırımcılar bizi bekliyor. Kurun biz geleceğiz diyor. Organize Sanayi Bölgesi’ni kurduğumuzda Karacasu kazanacak, Aydın kazanacak ve ülkemiz kazanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışacak olan hemşehrilerimizle Karacasu’nun istihdamı arttırmış olacağız. Sanayi Bölgesi ile Karacasu’nun geliri artacak. Bu gelir artışı vatandaşlarımıza her alanda kazanç olarak dönecek. Aydın ekonomisinin ihracatının 3 milyar liraya çıkması yönünde bir hedef var. Karacasu’da kurulacak olan bu organize sanayi bölgesiyle biz de Aydın'ımızın bu hedefe ulaşmasında önemli katkı sağlayacağız.

M.K:

Hastane ve kapalı pazaryeri için çalışmalarınızın olduğunu biliyoruz. Bu konuda çalışmalarınız hangi aşamada?

Z.İ:

Biz Karacasu’da yapacağımız tüm hizmetleri planlı ve programlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Karacasu’da hastane projemiz öncelikli projelerimiz arasında yer alıyor. Kısa sürede bu projemizi hayata geçirerek Karacasu halkımızın hizmetine sunacağız. Hastane projesi 5 yılda bitmez diyorlar. Ne 5 yılı, hükümetimizin desteği ile 9 ayda yaparız. Bu yönde hükümet yetkililerimizden gerekli sözü aldık. Hastaneyi de, otoparkı da yapacağız. Hastanenin yerine yapacağımız otoparkın yerini hesapladık. 275 araç alıyor orası ve ağaçlar da olduğu yerde kalıyor. Biz hiçbir ağaca dokunmayacağız. Kapalı pazaryeri yapma yönünde bir projemiz var. Mevcut pazaryeri hem vatandaşlarımızı, hem de pazarcı esnafını mağdur ediyor.  Pazarcı esnafı yağmurda malını mı kurtarsın, çadırını mı çeksin? Hiçbir pazarcımızı ve müşterilerimizi açıkta bırakmayacağız. Organik ürün satan vatandaşımıza pazar yerinin en iyi yerini vereceğiz. Ayrıca Karacasu’da kentsel dönüşüm projesini ve TOKİ projeleri hayata geçireceğiz. Yaşlı bakımevi, hayvan barınağı ve mesire alanları yapacağız. Karacasu’da çok iyi şeyler olacak. Karacasu kazanacak, Karacasu hak ettiği yere gelecek.  

M.K:

Karacasu aynı zamanda bir turizm bölgesi. Turizm alanında hangi projeleri gerçekleştireceksiniz?

Z.İ:

Karacasu, turizm ve tarım başta olmak üzere her alanda büyük bir potansiyele sahip. Ancak bugüne kadar bu potansiyel ilçemiz için değerlendirilemedi. İlçemizde Afrodisias Antik Kenti var. Bu antik kent, Dünya Miras Listesi’ne alındı. Birçok turist Afrodisias'ı ziyaret ediyor ancak Karacasu’ya gelmiyor. Biz bu turistleri Karacasu’ya çekmek zorundayız. Yerli ve yabancı turistleri, Karacasu’ya getirerek her alanda ilçemize katkı sağlamaları için adımlar atacağız. İlçemizde eski yapılarımız var. Bunları restore edeceğiz. İlçemizdeki restorasyon bölümündeki öğrenci sayısında arttıracağız ve onlara iş sahası oluşturacağız. Butik oteller yapmayı hedefliyoruz. Karacasu’da marka olan çömlekçilerimize bugüne kadar yeterince sahip çıkılmadı. Onlara biz sahip çıkacağız. Mesleklerini en iyi şekilde devam ettirebilmeleri için çalışacağız. Geleneksel Dedebağ Hayrı’nı devam ettireceğiz. Kültürümüze sahip çıkarak gelecek nesillere aktaracağız. Doğal ürünlerimizi var. Bu ürünlerimizi kuracağımız kooperatifle pazarlayacağız. Festivaller yaparak ürünlerimize sahip çıkacağız. Karacasu’yu önce ülkemize sonra tüm dünyaya tanıtacağız.

M.K:

Karacasu halkının büyük bir teveccühü ile başkanlığa seçildiniz. Karacasulu vatandaşlara bir mesajınız var mı?

Z.İ:

Seçim dönemde Cumhur İttifakı olarak büyük bir özveriyle çalıştık. Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık. MHP ve AK Parti teşkilatlarına da bu noktada çok teşekkür ediyorum. Biz Karacasu’yu geliştirmek, büyütmek noktasında göreve talip olduk. Biz tek düşüncemiz Karacasu’ya hizmet etmek. Bu düşüncemiz doğrultusunda görev süremiz boyunca gece-gündüz demeden halkımızın huzur ve refahı için çalışacağız. Karacasu’yu vatandaşlarımızla birlikte ortak akılla yöneteceğiz. Karacasu her alanda büyük bir potansiyele sahip bir ilçe. Bu güzel ilçemizi vatandaşlarımızla el ele vererek hak ettiği noktaya taşıyacağız. Her alanda örnek bir ilçe olması noktasında çaba harcayacağız. Projelerimiz hazır. Bu projelerimiz hayata geçirdiğimizde Karacasu ve vatandaşlarımız kazanacak. Karacasu’nun marka şehir olma yolunda ilerleyeceği projeleri hayata geçireceğiz. Herkesin belediye başkanı olarak Karacasu’da tüm bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet edeceğim. Herkesin başkanı olarak görevi yapacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz Karacasu ve vatandaşlarımızın mutluluğu için göreve geldik. Onların mutluluğu için yoğun bir şekilde çalışacağız. Hep birlikte Karacasu’yu her alanda hak ettiği noktaya yükselteceğiz.