Birçok üniversiteden 2 binin üzerinde öğrencinin katılım gösterdiği Boğaziçi Üniversitesi Investimate 2019 Sanal Borsa Yarışması'nda finalistlerin beşi Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencilerinden oluştu. Aydın İktisat ve Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden Ali Duymaz ve Tevfik Okay, ilk üçe girerek büyük ödülü aldı. Diğer finalist öğrencilerden Ozan Bağcı dördüncü, Ozan Çomak beşinci ve Mert Uluışık da altıncı oldu. Yarışmanın birinci aşaması olan para yönetimi aşamasında klasman olarak kabul edilen ilk 50’ye ise 24 ADÜ öğrencisi girdi. ADÜ’yü 6 kişi ile Boğaziçi Üniversitesi ve yine 6 kişi ile Uşak Üniversitesi takip etti. İkinci aşama olan strateji raporu yazma ve video hazırlama kısmında da başarılı performanslarına devam eden öğrencilerden bu aşamada belirlenen 8 kişilik finalist listesine 5 kişi girmeyi başardı. ADÜ öğrencilerinin belirgin üstünlüğünün gözlendiği final aşamasında da yapılan final sunumları sonucunda ilk üçe girmeyi başaran iki ADÜ öğrencisi, büyük ödül olan İspanya Finans Seyahati ödülünü kazandı.

REKTÖR ALDEMİR’E ZİYARET

Yarışmalarda finale kalma başarısını gösteren öğrenciler para yönetimi konusunda kendilerini yetiştiren hocaları Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Aydın İktisat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı ile birlikte Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i ziyaret etti. Öğrencilerin para yönetimiyle ilgili bu tür yarışmalardan aldıkları başarılı sonuçları yakından takip ettiğini belirten Rektör Aldemir, “Öğrencilerimiz son yıllarda Türkiye’de üniversite öğrencilerinin yarıştığı sanal borsa yarışmalarının tamamından büyük ödülü alarak çok büyük bir rekora imza attı. Kendilerini tebrik ediyor, başarılarına destek veren hocalarına da teşekkür ediyorum” dedi.

“ADÜ MARKA OLDU”

Nazilli İİBF Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli ise, “Arka arkaya kazandığımız 8 borsa yarışmasının ardından, artık Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, finans sektörünün duayenleri ve sektörün en yetkili kuruluşları tarafından çok iyi tanınan, finansal piyasalar ve borsa alanında marka olarak kabul edilen bir üniversite haline geldi. Sektör, üniversitemizi ülkeye katkı sağlayan projelerle çok daha iyi tanıyacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.