Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, göreve seçilmesinin ikinci döneminde haftalık olarak sürdürdüğü olağan basın toplantılarına yeniden başladı. Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda Atabay, belediyenin yaptığı ve hazırlık halinde olduğu çalışmaları anlattı.

MAVİ BAYRAKLARDAKİ DÜŞÜŞÜ DEĞERLENDİRDİ

Mavi bayraklı plajlarla ilgili töreni yaptıklarını kaydeden Atabay, “Bu yıl 10 halk plajı, bir marina ve bir de tekneye mavi bayrak verildi. Geçen seneye göre oranlar az da olsa mavi bayrak sayısında düşme var deniliyor ama bazı plajları oteller işletiyor. Oraları da yine aynı seviyede ama bayrak için bir bedel olduğundan onlar da bu nedenle bu duruma katılmadı diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

"KUŞADASI VE DİDİM'İN SORUNLARI AYNI"

Kuşadası’nda yapılan turizm toplantısını da değerlendiren Başkan Atabay, “Kuşadası ve Didim’in sorunları aynı. Ses sorunu, hanutçuluk ve korsan tur şirketleri konusu... Kuşadası’nda sorun yok diye anlatılıyor ama Ömer kardeşimle bizim sorunlarımız aynı. Bunlarla hep birlikte mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

"PLAJLARIN DEVRİ KONUSU SİYASİ"

Plajların devri konusunda Aydın Valiliğinin yapabileceği bir şey olmadığını ve konunun siyasi olduğunu belirten Atabay, “Devletimizin kıyılardaki hazine arazileriyle ilgili bakış açısını değiştirmesi gerektiğini ve buraları belediyelere devretmesi gerektiğini düşünüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

"İŞGALİYENİN ÖLÇÜSÜNÜN OLMASI LAZIM"

Kaldırımlarda sıfır işgaliye konusunda Didim Belediyesi noktasında bir yönetmelik hazırladıklarını belirten Başkan Atabay, “Kaldırım yönetmeliğimizi uygulamaya kalktık ama bazı talepler de oldu. Turizm ilçesinde kafe ve restoranlarda masaların dışarıda olması doğal ama bunun ölçüsü olması lazım.” dedi.

"FAYTON YASAĞI BAŞLADI"

Bazı plajlarda şezlong ve şemsiyeleri ücretsiz yaptıklarını kaydeden Başkan Atabay, Tuntaş Otel ve çevresinde bu uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade etti.
Kuşadası ve İzmir’deki fayton uygulamasının kaldırılmasına Didim Belediyesinin de katıldığını belirten Atabay, İlçede fayton yasağının başladığını vurguladı. Atabay, bundan sonra ilçede faytonların olmayacağını ifade etti.

ORMAN KAMPI'YLA İLGİLİ RAPOR MEMNUNİYETİ

Orman Kampı'nın ihalesindeki sürecin belirsizliğini koruduğunu belirten Atabay, şunları kaydetti: “İl Müdürlüğümüz Orman Kampı'yla ilgili rapor hazırladı. Her şeyi o kadar eksiksiz yazmışlar ki biz yazsak bu kadar olmaz ve memnuniyet verici bir rapor. Bu anlamda Türkiye’de bu noktada ihalesi biten tüm yerlerde aynı belirsizlik var. Biz buranın belediyede kalması için çaba harcıyoruz. 5 yıl önce ihalesini aldığımızda şartnamede var olan '500 bin TL’lik yatırım yapılması durumunda ihale süreci 29 yıl uzatılabilir' maddesiyle ilgili dedikodular doğru değil. Bizim zaten yaptığımız yatırımlar bu tutarı geçiyor; bunların faturaları da mevcut ama bu madde her iki tarafın anlaşması durumunda uzatılabilme durumu var. Kafamıza göre uzatma durumu söz konusu değil. Bunu net şekilde açıklayalım. Bizim burada yaptığımız yatırımların dışında önemli olan bir diğer konu ise buranın gelişim planıydı. Bunu da yaptık ve seçimlerden 3 ay önce onaylandı. Onun da sonucunu bekliyoruz.” 

"TAKI FESTİVALİNDE MEMNUNİYET OLUŞTU"

Takı Festivali'nin sona erdiğini kaydeden Atabay, stant açan katılımcıların memnuniyetinin yüzde 90’larda olduğunu belirterek, “Bununla ilgili rapor hazırlanıyor, duruma göre gelecek yıl nasıl yapacağız, yapılacaksa nasıl olacak durumu değerlendireceğiz” diye konuştu.

“AY SONUNDA TRİATLON ŞAMPİYONASI OLACAK”

Başkan Atabay, 28-30 Haziran tarihlerinde Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın elemelerinin Didim’de yapılacağını kaydederek, Didim’de dereceye giren sporcuların Şampiyonaya katılacaklarını kaydetti.

“PROJELERİN DURUMUNU ANLATTI”

Didim Belediyesinin kısa ve uzun vadedeki hizmetlerini de anlatan Atabay, seçim döneminde vaat ettikleri 5 büyük projeyi kısa sürede tahsis işlemlerini tamamlayarak açmak istediklerini belirtti. Başkan Atabay, 24 projelerinden akıllı belediye binası projenin tasarruf tedbirlerine takıldığını kaydederek, Balık Pazarı projesine kısa sürede başlayacaklarını dile getirdi. Didim’deki kültür merkezi olarak başlanılan yer ile yine Akbük’te kültür merkezi olarak başlanılan yerlerin ruhsat, tahsis ve borçlarla ilgili sorunlarını çözdüklerini, kısa sürede bu yerlerin de hizmete vermeye başlayacağını belirtti.
Aytepe’de sahil düzenlemesine de başlayacaklarını kaydeden Atabay, Akköy Kocabahçede ise otantik ve ev yemeklerinin de olacağı bir mekanı Didim’e kazandıracaklarını sözlerine ekledi.