31 Mart’ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini, Millet İttifakı’ndan CHP’li Ekrem İmamoğlu kazandı. AK Parti’nin yaptığı itiraz üzerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etme kararı aldı. 23 Haziran’da yenilenmesi planlanan seçim için CHP Aydın İl Örgütü, adeta seferberlik başlattı.

“KARAR SİYASİ”

YSK’nın iptal kararına tepki gösteren İl Başkanı Ali Çankır, bu kararın Türkiye’nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini söyledi. Alınan kararın siyasi olduğunu savunan Çankır, “Sayın Ekrem İmamoğlu, seçimi kazanmıştır. Bunu, gösteren ellimizde somut bilgiler var. Buna rağmen alınan iptal kararı siyasidir ve Türkiye’nin uluslararası arenadaki imajını olumsuz etkilemiştir. Bu siyasi kararlara maalesef son günlerde ülkemizde alıştık. Biz umudumuzu asla kaybetmedik. Hiç kimse, hiçbir karar milletin iradesinden daha üstün değildir. 23 Haziran’da milletin iradesi ile Sayın İmamoğlu’nun yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçileceğine yürekten inanıyoruz” dedi.

“DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNACAĞIZ”

İstanbul Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarına Aydın’dan destek vereceklerini belirten Çankır, “Parti Meclisimiz toplandı. Birkaç gün içinde il başkanları olarak biz de bir toplantı yapacağız. Ortaya çıkacak program dahilinde İstanbul’a gideceğiz ve partimizin seçim çalışmalarına destek olacağız. Çalışmalara katılmak isteyenlere çağrıda bulunacağız. İstanbul’a özellikle seçim tecrübesi olan ana kademe yöneticileri, kadın kolları, gençlik kollarını götürmek istiyoruz. Onların dışında gelmek isteyen partililerimizi ve gönüllerimizi de İstanbul’a götüreceğiz” diye konuştu.