Germencik'te düzenlenen boğa güreşleri festivaline Arzu Atan damga vurdu. 38 yaşındaki veteriner teknikeri Atan, güreşlerde görev yapan tek kadın hakem olması ile dikkat çekti. Elinde sopa ile sahada yer alan Atan, boğaların kıran kırana geçen güreşlerini çok yakın mesafeden takip etti. Erkek meslektaşları ile birlikte görevini yapan Atan, masa hakemlerinin boğa güreşlerinde göremediklerini kendilerine ileterek yardımcı oldu.

İLK VE TEK KADIN HAKEM

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan Arzu Atan, 2 yıldır boğa güreşlerinde orta hakemlik yaptığını söyledi. Hakem olmaya, boğa güreşleri sahasına tesadüf eseri girmesi ile karar verdiğini belirten Atan, "Datça'da boğa güreşleri yapıldı. Ben da sahaya tesadüfen girdim. Sahaya girdikten sonra güreşlerden kopamadım, bende bir nevi bağımlılık gibi bir şey oldu. Bundan dolayı hakem olmaya karar verdim. Ege Bölgesi'nin ilk ve tek boğa güreşleri kadın hakemiyim, kendimle gurur duyuyorum. İşimi zarar görmedikçe yapmaya devam edeceğim" dedi.

KADINLARI GÜREŞLERE DAVET ETTİ

Boğa sahiplerinin güreşler esnasında hayvanlarına zarar gelmemeleri için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Atan, "Kadın hakem olarak sahada olduğumda dana sahipleri konuşmalarına, hal ve hareketlerine daha fazla dikkat ediyor. Böylelikle çok daha güzel güreşler oluyor" ifadelerini kullandı. Atan, kadınlara da güreşlere gelmelerini ve varsa maddi güçleri boğa sahibi olmalarını tavsiye etti.