Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Başvekil Adnan Menderes’in 57’inci ölüm yıl dönümü mesajında, “Efeler diyarı Aydın'ımızın yetiştirdiği, Kurtuluş Savaşı gazisi, demokrasi şehidi Başbakan Adnan Menderes; Cumhuriyet tarihimizde bir döneme damgasını vurmuş, yaptığı hizmetlerle milletimizin gönlünde taht kurmuş güzide devlet adamlarımızdandır. Ülkemize ve milletimize hizmetleriyle her zaman hayırla yad edilen Merhum Menderes ve arkadaşlarının demokrasi ve kalkınma mücadelesinde attığı cesur adımlar bizler için yol gösterici olmaya devam etmektedir. Aramızdan ayrılışının 57’nci yıl dönümünde Başvekil Adnan Menderes'i ve dava arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

“TÜRKEŞ İDAMLARA MANİ OLMAK İSTEMİŞTİR”

Türk tarihindeki  ayaklanmalar, kalkışmalar, muhtıra ve darbelerin, Türk milletinin gelişmesine mani olmak amacıyla yapıldığını belirten MHP İl Başkanı Burak Pehlivan da, “Türk demokrasisinin kara lekelerinden 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası yargılama süreci, idamların infazı sırasında yaşananlar, Türk düşmanlığının sonucudur. Darbe sonrası sürgün niteliğinde yurt dışına gönderilen subaylardan olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş, idamlara mani olmak istemiştir. Lakin darbeciler, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı 16 Eylül günü sabaha karşı, 17 Eylül'de de Adnan Menderes'i İmralı Adası'nda idam etmiştir. Allah rahmet eylesin. 1974 Kıbrıs Türk Zaferi'ni hazmedemeyenler 1980 darbesini yapmış, adaleti ve vefalığı ile bölgesinde güçlü olmaya başlayan Türk Devletimize içerideki hainler 15 Temmuz darbe girişiminde bulunmuşlardır. Çok şükür Türk milleti teşkilatçı karakteri, birlik ve beraberliği ile hainlere gereken dersi vermiştir. Güçlenen ve gelişen demokrasimiz ile Türk Milleti ve tüm insanlığın huzur ve refahının teminatı olan Türk Devletimiz daim olsun. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin” açıklamasında bulundu.

“AYDINLININ HER DAİM GURURUDUR”

"Adnan Menderes bu toprakların gururu, bu vatanın büyük acısıdır’ diyen İYİ Parti İl Başkanı Betül Akçanal, “Yeni ve genç Türkiye Cumhuriyeti'ne  olan inancı ile ülkeye yeni bir soluk ve dinamizm getirmeyi hedeflemiş bu toprakların evladı, Aydın’ın, Aydınlının her daim gururudur. Onun azim ve inancı bugün dahi halkı heyecanlandırmakta, siyaset sahnesinde yürümek isteyenlere ilham olmaktadır. Bu topraklar onun mücadelesini, her daim saygı ve minnetle anmaktadır. 17 Eylül ise ülkenin ortak acısı, elde olsa silmek isteyeceği kara gündür. 27 Mayıs askeri  darbesi sonucu ülkemizde, başta Adnan Menderes olmak üzere  pek çok vatanperver insanımız için mahpusluk günleri başlamış ve ağır suçlamalar, itibarsızlaştırma girişimleri yaşanmıştır. Bu kara günlerin de karası Adnan Menderes'in idamı ile yaşanmıştır. Ülkenin başbakanı ve aynı zamanda bir hukukçu olan Adnan Menderes’in, yeryüzündeki hiçbir hukuk ve demokrasi anlayışına sığmayacak şekilde idamı, demokrasiye inanan, vatansever her vatandaşımız için bu hatırlanmak bile istenmeyen bir acıdır. Bugün  aynı gökyüzüne ve aynı bereketli ovaya bakarak memleket sevdalısı hayaller kuran Aydınlılar daha bir hüzünlü ve ağırdır. Tıpkı haksızlığa uğrayan evladı için bir annenin içi nasıl yanarsa, Adnan Menderes için Aydınlının içi de öyle yanmaktadır. Bu gökyüzü ve bu bereketli ovaya bakarak kurduğu memleket sevdalısı hayaller şimdi bizim hayallerimizdir. Bıraktığı yerden devam etmek bizim boynumuzun borcudur. Saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.