Ortaklar Naipli mahallesinde yaşayan Ganime ve Mitat Öztoprak çiftinin kızları Aylin Öztoprak (37) 1,5 yaşında geçirdiği havale sonucunda ağır engelli olarak yaşamını sürdürmekte. Yaşlı dostu Germencik projesi kapsamında YADEM personeli tarafından ziyaret edilen aile yaşama tutunma sebepleri olan Aylin’i evden fazla dışarıya çıkartamadıklarını ve bunun için akülü bir araca ihtiyaçları olduğunu dile getirdiler.
  Öztoprak ailesinin kızları Aylin için akülü araç talebine Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın anında cevap verdi ve aracı aileye teslim etti. Ganime ve Mithat Öztoprak çifti taleplerinin belediye başkanı tarafından anında karşılanması sebebi ile duygu dolu anlar yaşadılar ve Başkan Akın’a teşekkürlerini dile getirdiler.

AKÜLÜ ARABA 35 YILDIR SINIRLI YAŞAMA SON VERDİ


 Kurdukları Yaşlı Dostu Germencik projesi ile oluşturulan ekiplerin Ortaklar mahallesinde tarama faaliyetlerini sürdürüğünü kaydeden Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, "Germencik Merkezde çalışmalar geçtiğimiz hafta tamamlandı. Bu esnada ihtiyaç sahiplerine imkanlarımız doğrultusunda ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Ortaklar Naipli mahallemizde Öztoprak ailesinin kızları Aylin için istediği akülü araç bizler için bir görev. Çünkü bizlerin dışarıda gezmesi kadar Aylin’in de dışarıda gezmesi ve etrafı görmesi daha aktif bir yaşam sürdürmesi gerekiyor. Aylin 35 yıldır sınırlı bir yaşam sürdürmüş. Aylin’in Özgür ve aktif bir yaşam sürdürmesi mümkün ve bunun içinde tüm imkanları seferber etmemiz gerekiyor. Germencik Belediye Başkanlığına geldiğim gün Sosyal Belediyecilik alanında çalışmalarımızı gerçekleştireceğimizi ve ne gerekiyorsa yapacağımızı duyurduk. Bugün Aylin’in Özgürlüğüne destek olma aktif bir yaşam sürdürmesi adına akülü aracımızı Aylin için Mitat amcamız ve Ganime teyzemize teslim ettik. Sık sık da Öztoprak ailesini ziyaret ederek herhangi bir istekleri olduğunda yapılması anlamında elimizden geleni yapacağız. YADEM personelimiz ve Belediyemiz Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü personelimiz talepte bulunan vatandaşlarımızın eldeki imkanlar ölçüsünde sırayla ihtiyaçları gidermek için çalışacaklar. YADEM ekibimiz Ortaklar’dan sonra her mahalle çalışmalarını aralıksız sürdürecek” dedi.