Aydın’ın sporda yüz akı olmaya devam eden İncirliova Spor Lisesi, Hentbol İl Birinciliği Müsabakaları'na geçen yıllarda olduğu gibi yine damga vurdu. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen Okullar Arası Gençler Hentbol İl Birinciliği, oynanan final müsabakaları ile son buldu. 
  Birbirinden çekişmeli maçların oynandığı hentbol maçlarında, kızlarda 6, erkeklerde 8 takım şampiyonluk için mücadele etti. Müsabakalara geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Milli Halterci Naim Süleymanoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu pankartla çıkan sporcular, efsane sporcuyu rahmetle andı.

HEM KIZLAR, HEM DE ERKEKLERDE ŞAMPİYON

Efeler’deki Mimar Sinan Spor Salonu’nda oynanan final maçında erkeklerde İncirliova Spor Lisesi ile Nazilli Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi İncirliova Spor Lisesi bitime 15 saniye kala bulduğu golle 24-23 kazanarak il şampiyonu oldu. 
  Kızların finalinde ise İncirliova Spor Lisesi ile Nazilli Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kozlarını paylaştı. Karşılaşmadan 22-17’lik skorla ayrılan İncirliova Spor Lisesi il birincisi oldu.  
  DERECEYE GİRENLERE KUPALARI VERİLDİ
  Final maçlarının ardından düzenlenen törende, Okul Sporları İl Temsilcisi Ayhan Afşar ile Hentbol İl Temsilcisi Mehmet Aydın, dereceye giren okul takımlarına kupa, madalya ve başarı belgelerini verdi. 
  Erkeklerde İncirliova Spor Lisesi birinci, Nazilli Anadolu Lisesi ikinci, Nazilli İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, Cumhuriyet Anadolu Lisesi dördüncü oldu. 
  Kızlarda ise İncirliova Spor Lisesi’nin ardından Nazilli Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi il ikinciliğini, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi il üçüncülüğü ve Murat Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi il dördüncülüğü elde etti.

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA AYDIN’I TEMSİL EDECEK

Hem kızlarda, hem de erkeklerde il şampiyonluğu kazanan İncirliova Spor Lisesi, Balıkesir ya da Isparta’da 16-19 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası Grup Birinciliği müsabakalarında, Aydın’ı temsil etmeye hak kazandı.

“CENTİLMENCE MAÇLAR OYNANMASI BİZİ SEVİNDİRDİ”

Kupa töreninde yaptığı konuşmada şampiyon olan takımları ve mücadelelerinden dolayı tüm sporcuları tebrik eden Hentbol İl Temsilcisi Mehmet Aydın, “Okul sporlarına yakışır bir şekilde müsabakalar oynatıldı. Hiçbir aksaklık yaşanmadı. Centilmence maçların oynanması da bizleri sevindirdi. İncirliova Spor Lisesi’nin şampiyonada Aydın’ımızı başarılı bir şekilde temsil edeceğine inanıyor ve kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.