Bozdoğan Belediyesi yeni hizmet binasının açılış törenine binlerce kişi katıldı. Binanın açılış kurdelesini CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, CHP’nin milletvekili adayları birlikte kesti. Açılış törenine CHP’li ilçe belediye  başkanları ve partinin yöneticileri de tam kadro katıldı.

"TÜM MAHALLELERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ" 

Törende ilk olarak konuşan Tümer Apaydın, göreve geldikleri günden bugüne yaptığı hizmetleri anlatırken, “Merkeze uzak mahallelerimiz de dahil tüm mahallelerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Alamut-Ziyaretli arasındaki yola önümüzdeki dönemde asfalt dökeceğiz. Eski sinema binasının olduğu alana kültür merkezi yapacağız” dedi. Apaydın, yeni belediye hizmet binasının hayırlı olmasını temenni etti.

ÇERÇİOĞLU HİZMETLERİ ANLATTI 

Törende daha sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu konuşma yaptı. Büyükşehir'in hizmetlerini anlatan Çerçioğlu, “Büyükşehir olarak il genelinde bin 800 kilometre yol yaptık. Bin 400 kilometre daha yapacağız. Bozdoğan’da 170 kilometre yol yaptık, 145 kilometre daha yapacağız. Bazı siyasetçiler Turist Ömer gibi Bozdoğan’a geliyorlar. Üç, beş vatandaşın elini sıkıyorlar, nutuk atıyorlar. Biz ise geldiğimiz yere mutlaka bir hizmet getiriyoruz. Göreve geldiğimizde Bozdoğan’ın 13 köyünde, Aydın genelinde ise 58 köyde su yoktu. Biz tamamına su getirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde 610 milyon lira, ASKİ olarak 450 milyon lira, Bozdoğan’a 58 milyonluk yatırım yaptık” dedi.  

ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ ELEŞTİRDİ 

Törende son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan konuştu. Tezcan, “Bozdoğan’da Tümer Apaydın’ı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Özlem Çerçioğlu’nu göreve getirdiniz ve hizmetlerinden memnunsunuz. Şimdi yeni bir yol ayrımındayız. Tıpkı Aydın’da olduğu gibi CHP’yi TBMM’de birinci parti, Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacağız” ifadelerini kullandı.  
  İktidarın kaybetme korkusuyla Seçim Kanunu'nda değişiklik yaptığını iddia eden Tezcan, Anayasa Mahkemesi’nin de bu değişiklikleri onaylamasını eleştirdi. Tezcan, “Anayasa Mahkemesi’nin üyeleri ya hukukun ne olduğunu bilmiyorlar, ya da siyasi iktidara teslim olmuşlar. Ama biz ne olursa olsun sandıkları koruyacağız” diye konuştu.

PARTİSİNİN VAATLERİNİ ANLATTI 

Konuşmasında partisinin seçim vaatlerini sıralayan Tezcan, “Türkiye’nin beş temel meselesi var. Ekonomi, demokrasi, eğitim, toplumsal barış ve dış politika. İktidar 16 yılda bu alanlarda sorun yarattı. Çiftçiyi unutmuş bir iktidarla karşı karşıyayız. Tekne sahipleri üç liraya mazot alırken, çiftçi mazot parasını ödeyemiyor. Biz çiftçiye üç liraya mazotu vereceğiz. Tarımı desteklemeden üretimi arttıramayız. CHP iktidarında tarımsal kredilerin faizlerini sileceğiz. Emekliye yılda iki maaş ikramiye vereceğiz. Bunları yapmak için 'kaynak yok' diyorlar. Sarayın bir dakikalık masrafı bir asgari ücrete bedel” diyerek eleştirilerde bulundu. Bülent Tezcan, sulama birliklerinin DSİ’ye devredilmesi ve Bozdoğan’da jeotermal kuyularının kazılmasını da sert sözlerle eleştirdi.  
  Tezcan’ın konuşmasının ardından binanın açılış kurdelesi yoğun yağış altında protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri yeni hizmet binasına geçerek Başkan Tümer Apaydın’ın makam odasında toplanırken, vatandaşlar da İlçe Stadı'nda düzenlenen iftara katıldı.

Haber Videosu