Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen yıl öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla başlatılan kampanyaya, aileler de dahil edildi. Yenikent Öğretmen Nebahat Alpan İlkokulu ve Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler mahalle halkı ile birlikte kitap okudu.

PARKTAKİ VATANDAŞLAR DA İLGİ GÖSTERDİ

Yenikent Mahallesi Zeytin Dalı Parkı’nda yapılan etkinliğe, Öğretmen Nebahat Alpan İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile mahalle sakinleri katıldı. Okul Müdürü Mustafa Polat, parkta bulunan vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada,  “Amacımız, öğrencilerimizde kitap okuma sevgisi oluşturmak, öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak. Yenikent Mahalle halkını okuma konusunda teşvik edip dikkatlerini çekebilmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdik” dedi.

“ÇAĞDAŞ İNSAN OLMANIN YOLU KİTAP OKUMAKTAN GEÇER”

Çağdaş insanın kendi kanatlarıyla uçmayı sağlayacak nesnel, özgür ve eleştirel bir düşünce tarzına sahip olması gerektiğini kaydeden Müdür Polat, “Bunun yolu da kitap okumaktan geçer. Okuma alışkanlığı, kişilerin okumayı öğrendikten sonra okumayı zevkle yapmalarını sağlamak için kazanmaları gereken önemli bir beceridir. Erken yaşta okuma alışkanlığı kazanan çocukların kelime hazinesi ve düşünme yeteneği artmakta, buna bağlı olarak yaratıcı zeka dinleme ve konuşma yeteneği gelişmektedir. Çocukluğun ilk yıllarında kitapla tanışma onun gelecekteki tüm yıllarını etkiler. Anne baba ve öğretmenler çocuğun okuma alışkanlığını kazanmasında öncü ve rehber olmalıdır. Büyükler çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmada model olmalı, okuma zamanları yaratılmalı, hatta birlikte okumalı, kitaplar ve yazarları hakkında konuşulmalı, kitap seçiminde yönlendirme yapılmalı” ifadelerini kullandı.