TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Didim'de çelenk koyma töreniyle başladı. Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce çelenk koyma töreni düzenlendi. Didim Cumhuriyet Kent Meydanı’nda yapılan törene Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Yılmaz, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, kamu kurumlarının temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Tören kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Akdemir, Atatürk anıtına çelenk koyarken ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TESLİM EDİLDİ

Çelenk koyma töreninin ardından kutlamalar Didim Atatürk Stadı’nda yapıldı. İlçe protokolünün eksiksiz katıldığı törene vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Türköz nezdinde ilçe protokolü öğrenciler ve halkın bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir yaptı. Akdemir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 99. yıl dönümünü kutlayarak, “Dünyada çocuklara bayram armağan eden tek lider Ulu Önder Atatürk’tür. 23 Nisan dünyada huzur ve barışın temelini oluşturmaktadır” dedi. Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu, halk oyunu gösterileri ile hazırlanan danslı gösteriler beğeniye sunuldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolünce ödülleri verildi.