Nazilli Kuruçeşme Cafe Bistro Patisserie’de yapılan 4/F sınıfı mezuniyet törenine sınıf öğretmeni Fatma Büzgülü, öğrenciler ve velileri katıldı. Akşam yemeğinin ardından törene geçilirken, sınıf öğretmeni Fatma Büzgülü teşekkür konuşması yaptı. Gecede içinden geçenleri ve dört yıllık süreçte yaşadığı hatıraları paylaşmak istediğini söyleyen 4/F sınıf öğretmeni Fatma Büzgülü; “Aslında hayatın ve öğretmenliğin bir cilvesidir bu. Ana kucağından, oyuncaklarından ve tatlı uykularından kopup gelir çocuklarınız. Onlara önce bize güvenmeyi, okulu sevmeyi, arkadaş edinmeyi, okumayı, yazmayı, toplum içinde yaşamayı, kendilerine güvenmeyi, evlerinin dışında da bir hayat olduğunu öğretmeye çalışırız. Bazen anne-baba bazen de arkadaş oluruz onlara. Ağladıklarında yanında olup güçlü olmaları gerektiğini, başarısızlıklarında pes etmemeleri gerektiğini hatırlatırız. Bunları bütün öğretmenler yapar ve bütün öğretmenler öğrencilerine gönülden bağlanırlar. Dört yıl boyunca bakıp büyüttüğünüz evlatlarınız gün gelir, yuvadan uçuverir. İşte bugün o gün.”

HAKKINI HELAL EDİP, HELALLİK İSTEDİ

Mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Büzgülü; “Çünkü en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı bana emanet ettiniz. Ben de onlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Artık onlar da ben de yeni bir başlangıç yapacağız. Onların bundan böyle yeni öğretmenleri olacak; benim de yeni öğrencilerim. Ama birbirimizi hiç unutmayacağız. Eminim gelecekte de şimdi olduğu gibi onlarla gurur duyacağım. Bu 4 yıllık süre içerisinde emeklerini esirgemeden bana yardımcı olan ve çocuklarımızın bu günlere gelmesinde ellerinden gelen gerek maddi gerek manevi tüm imkânları sağlayan siz kıymetli velilerime çok teşekkür ederim. Bazen istemeden birbirimizi kırmış olabiliriz. Ya da yanlış anlaşılmalardan dolayı kızgınlıklar olabilir. Sonuçta hepimiz birer insanız kimse mükemmel değildir. Ben de böyle olduğumu hiçbir zaman iddia etmedim. Sizlere karşı hatalarım olduysa, sürçü lisan ettiysem affedin. Benden yana olan hakkım varsa da helal olsun. Siz değerli velilerim ve sevgili çocuklarım sizler de hakkınızı helal edin. Sevgili öğrencilerim, hepinizin ailenize ve ülkenize faydalı bireyler olacağınızı biliyorum. Sizlerle gurur duyuyorum ve sizleri çok seviyorum. Geleceğiniz aydınlık olsun” dedi.

ÇOCUKLAR GECEYİ RENKLENDİRDİ

Sınıf öğretmeni Büzgülü’nün konuşmasının ardından sınıf annesi Mürüvvet Kandemir tarafından kendisine günün anısına çiçek takdim edildi. Daha sonra sırayla sahneye çıkan öğrenciler, şiirler ve skeçlerle geceyi renklendirdi. İki günde hazırladıkları performansla aileleri ve öğretmenleri için hazırladıkları sürprizleri sahneye çıkarak sergiledi. Gösterilerin ardından sınıf öğretmeni Büzgülü tarafından öğrencilere temsili belgeleri verildi. Belge töreninin ardından birlikte mezuniyet pastası kesen 4/F sınıfı öğrencileri hep birlikte keplerini attı. Ardından son olarak öğrenciler, öğretmenler ve veliler gecenin geç saatlerine kadar eğlendi. Eğlenceli ve aynı zamanda duygusal bir gece geçiren veliler ve öğrenciler gecenin sonunda büyük mutluluk yaşadı.