MHP’den ihraç edilen Meral Akşener ile birlikte yeni parti hazırlığındaki MHP’den ihraç edilen bir diğer isim Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ’ın yeni parti programıyla ilgili Türkiye’nin batı bloğunda kalması yönündeki yaklaşımını da eleştiren Gültekin, “Türkiye Atlantik Sistemi’nin adayları ile Cumhuriyet'imizle sorunlu AKP Lideri Tayyip Erdoğan arasında bir seçime mahkum edilemez” dedi.

“ÜLKEMİZ ATLANTİK SİSTEMİ’NDEN KOPMA SÜRECİNE GİRMİŞTİR”

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak ve bir grup partiliyle birlikte açıklamalarda bulunan Gültekin, “Türkiye Silivri duvarlarının yıkılmasından bu yana Atlantik sisteminden kopma sürecine girmiştir. Ülkemiz dünyanın geleceğini belirleyecek olan Avrasya’daki bağımsız konumuna yerleşme yolundadır. Bu süreç sancılıdır. Silivri duvarlarının yıkılması, PKK’nın hendeklere gömülmesi, Fethullahçı Gladyo’nun 15 Temmuz gecesi ezilmesi, Türk Ordusu’nun Fırat Kalkanı Harekatı ile ABD-İsrail koridorunu yarması, bütün bu olaylar, içinde bulunduğumuz dönemin olağanüstü karakterini yansıtıyor. Ülke düzleminde ve Batı Asya’da silahların konuştuğu bir iklimin içindeyiz” diye konuştu. 
  Açıklamalarında AK Parti iktidarının sonunun geldiğini öne süren Gültekin,  Milli Hükümet seçeneği oluşturmanın günün görevi olduğunu vurguladı. Atlantik Sistemi’nin AK Parti iktidarının karşısına çıkardığı seçeneklerin HDP/PKK yanında FETÖ ile ittifak halinde olduğunu belirten Gültekin, Vatan Partisi’nin vatan bütünlüğü, üretim ekonomisi, komşularla işbirliği ve aydınlanma programıyla Türkiye’yi terörden ve borç batağından kurtaracak tek parti olduğunu belirtti.

“MİLLİ HÜKÜMET İÇİN İŞBAŞI YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

  Vatan Partisi’nin olmazları olur yapan öncü parti olduğunu vurgulayan Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatan Partisi, Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve yerel yönetim seçimlerine adaylarıyla katılacak ve Milli Hükümet’in kurulmasındaki önder görevini yerine getirecektir. Şimdi işimiz en geniş öncü birimi seferber etmektir. Türkiye’nin, milliyetçi, halkçı, devrimci öncülerine, 'Hükümet etmeye var mısınız?' diyoruz. Türkiye'mizin halk önderlerini ve aydınlarını, yakınmaya ve karamsarlığa son verip Milli Hükümet için işbaşı yapmaya çağırıyoruz. Türk milletinden yetki istiyoruz."